Právník neuznává "vdovu" Jamese Browna

kul
27. 12. 2006 11:30
Atlanta - Za života byl označován za mysogina a problémy se ženami se mu vrací i po smrti. 
Foto: Reuters

Tomi Rae Hynie, Brownova backvokalistka, životní partnerka a matka jeho pětiletého syna, tvrdí, že v pondělí zesnulý umělec nebyl jen kmotrem soulu, ale i jejím manželem. Brownův právník Buddy Dallas má jiný názor, pár nebyl sezdaný a Hynie nemá proto právo užívat zpěvákův dům. Teď je tedy i se synem v hotelu bez oblečení i peněz. Dallas tvrdí, že musí sepsat Brownův majetek a k němu Hynie nemá žádná práva: Když se totiž v roce 2001 provdala za Browna, byla už v jiném manželství, a proto to s Brownem neplatí. "Znamená to, že čas od času byla u pana Browna doma na návštěvě," říká právník.

Foto: Reuters

James Brown zemřel v pondělí v nemocnici v Atlantě, bylo mu 73 let. Hned po smrti byl jeho dům pro Hynie uzavřen. Ta se ale brání, že sňatek později legalizovala, a dokáže, že má nárok na užívání nemovitosti. "Tohle je můj domov," řekla agentuře AP, " nemám peníze, nemám kam jít." 

"Paní Hynie má pár bloků odtud svůj vlastní dům, kde občas pobývá, takže bezdomovec není," vrací úder Dallas s tím, že pár byl už několik týdnů prakticky odloučený.

 

Právě se děje

Další zprávy