V USA končí třetí Chirurgové. Addison má vlastní seriál

Jitka Gráfová
17. 5. 2007 9:00
Prima o nákupu další řady zatím jen jedná
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Neuteče Cristina před svatbou s doktorem Burkem? Američané se to dozví už dnes, kdy končí třetí řada populárních Chirurgů.

K tomu se další stážista George dozví zprávu, která může ovlivnit nejen jeho vztah, ale celý další život. Některé příběhy začínajících doktorů se uzavřou a jiné se naopak musejí rozehrát: čtvrtá řada startuje hned po prázdninách.

A nejen to, tvůrci se rozhodli dál surfovat na vlně zájmu a chystají seriál s jednou z postav. Vyvolenou je Addison, manželka chirurga Dereka Shepherda.

Kouzlo formátu zvaného spin-off je v zásadě jednoduché - vzít ze seriálu oblíbenou figuru a věnovat jí zcela novou sérii, ve které bude hlavní postavou. Ale nemusí to vyjít vždycky: po dvou sériích tak třeba skončil Joey z tehdy právě uzavřených Přátel.

Foto: Aktuálně.cz
  

Tvůrci z televize ABC se proto rozhodli potenciální divácký zájem pragmaticky otestovat. Dvaadvacátou a třiadvacátou epizodu třetí řady Chirurgů spojili do dílu pojmenovaného The Other Side of This Life.

Addisson v něm opustila nemocnici Seatlle Grace a zamířila za přáteli do Los Angeles, kde se má seriál odehrávat. A diváky to zajímalo: dvouhodinovou epizodu sledovalo téměř 21 milionů diváků.

Nový seriál, který ponese název Privace Practice, už ABC oznámila ve vysílacím schématu na příští podzim. Opět vzejde od autorky i producentky Chirurgů Shondy Rhimesové. Ta si ke spolupráci přizvala i Marti Noxona, jenž má kromě Chirurgů na kontě epizody seriálu Prison Break nebo Buffy, zabíječka upírů.

Foto: TV Prima

Kromě Kate Walshové alias Addison Montgomery na roli kývla Amy Brennemanová, která si v minulosti zahrála hlavní postavu v seriálu Judging Amy, nebo Paul Adelstein známý z Prison Breaku a Tim Daly ze Sopranos. Režisérem bude Michael Grossman.

A zatímco Státy budou čekat už na čtvrté pokračování Chirurgů, Prima stále ještě nepotvrdila, jestli třetí řadu uvidí čeští diváci. V průměru každý díl sleduje zhruba 420 tisíc diváků, to na zahraniční sérii není úplně špatné, ale na druhé straně to není ani úžasný výsledek.

"V současnosti probíhají jednání o nákupu třetí řady tohoto seriálu," uvedl obligátně pro Aktuálně.cz mluvčí televize Prima Ladislav Pavlík.

 

Právě se děje

Další zprávy