Lost: Ztraceni se budou hledat až do roku 2010

kul, Reuters, BBC
10. 5. 2007 11:00
Producent kultovní série uznal chyby a oznámil pokračování
Foto: ABC

Los Angeles - Až za tři roky a po osmačtyřiceti nových dílech se dozvíme, jaké tajemství skrývá ostrov, co je Dharma, kdo jsou ti Druzí a proč havaroval právě let 815.

Ztraceni, jeden z nejpopulárnějších seriálů dneška, jehož druhou sérii má ve svém týdenním programu i česká Nova, budou pokračovat do roku 2010. Pak nás čeká velké a šokující finále, oznámila televize ABC.

Každá nová série bude mít 16 dílů a fanoušci je ve vysílání najdou vždy nepřerušovaně, od února do června. Například u současné třetí série tvůrci rozpracovali příběh do 22 dílů; ale od listopadu do února se Ztraceni nevysílali.

"Není to zas tak dlouhá doba," říká k osmiměsíčnímu odstupu mezi posledním a prvním dílem Steve McPherson, šéf ABC Entertainment, "na nového Harryho Pottera lidi čekají ještě déle a nezdá se, že by jejich zájem opadal. Věříme, že diváci s námi zůstanou až do konce příběhu."

Foto: Reuters

Seriál Ztraceni v hlavní roli s Matthewem Foxem (Jack), Evangeline Lilly (Kate) a Joshem Hollowayem (Sawyer) sleduje trosečníky leteckého neštěstí na tajemném ostrově: bez spojení s civilizací jsou na místě, kde neplatí známé přírodní zákony a kde se musí vypořádat nejen se svým odloučením od domovů, ale i s přítomností Druhých, dřívějších obyvatel ostrova.

Po třech letech se už ale fanoušci vážně ptají, jestli tvůrci Ztracených příběh jen záměrně nenatahují a nedomýšlejí za pochodu. "Je to oprávněná otázka," říká spolutvůrce Damon Lindelof, "věci se zamotávají čím dál víc a diváci neví, jaký to má mít smysl."

Dodává ale, že od první klapky mají Ztraceni jasný začátek, děj i konec: "Jako kdybychom běželi maraton. Už na startu víme, kde je cíl."

Mnoho otázek a záhad se prý vyřeší už letos 23. května, kdy ABC odvysílá závěr třetí série. "Takový, jaký nikdo nečeká," láká Lindelof.

Foto: ABC

Ztraceni společně se seriálem Zoufalé manželky a později Chirurgy dodali ABC živou vodu: hned se s nimi dostala mezi desítku nejsledovanějších televizních pořadů. První díly Ztracených sledovalo víc než 20 milionů amerických diváků, teď je to o osm milionů méně. Producenti uznávají, že vánoční přestávka a některé příliš rozbředlé události byly omylem.

Seriál, jehož kvalita byla potvrzena i mnohými oceněními včetně cen Emmy a Zlatých Glóbů, má pevnou fanouškovskou základnu i v Česku: uplynulou neděli se stal s více než 1,3 milionem diváků druhým nejsledovanějším pořadem dne.

 

Právě se děje

Další zprávy