Česká Ally vyráží lovit muže. A emoce

Jitka Gráfová
21. 2. 2007 12:00
Praha - Krásné právničky, starosti obyčejných  lidí a hlavně vztahy a emoce. Televize Nova dnes vyrukuje s novým seriálem Světla pasáže. Uvnitř: VIDEO A GALERIE
Foto: Archiv TV Nova

Hlavními hrdinkami nového seriálu jsou dvě atraktivní právničky, majitelky advokátní kanceláře Justicová & Lamplová. Starší JUDr. Ema Justicová má ráda v životě řád. Snaží se stihnout a vyřešit vše - krize opuštěných a zrazených i konfliktní situaci v kanceláři.

Zato její kolegyně Julie je trochu výstřední a možná trochu nezodpovědná a právě se chystá na advokátské zkoušky, jenže hlavu má plnou krásných mužských a ne paragrafů.

  

Jejich advokátní kancelář se nachází v prvním patře pasáže, kde je kavárna, květinářství, masážní salon. Takže "příběhy obyčejných lidí", na které Nova sází například v Ordinaci v růžové zahradě nebo Ulici, jsou opět "zaručeny".

Dramaturgyně Barbara Bulvová o seriálu říká, že to nejsou jen dramatické příběhy. "V seriálu je spousta humoru, některé právnické kauzy jsou vysloveně bizarní. Tohle mě nejvíc zaujalo. Jak se střídají slzy a smích."

Hlavní role ztvární Monika Hilmerová, Markéta Plánková, Michaela Kuklová, Martin Trnavský, Kristýna Leichtová, Jiří Dvořák, Jana Hlaváčová a další.

Foto: Archiv TV Nova

Režie se ujal Jaromír Polišenský, který je mimo jiné podepsán pod televizní inscenací In nomine patris, která získala v roce 2005 cenu České filmové a televizní akademie Elsa za režii a nejlepší film. Text úvodní písně nazvané Všichni dobří andělé napsal zpěvák Janek Ledecký.

Seriál se začal natáčet na počátku roku ve Filmových ateliérech v Hostivaři, exteriéry se točí na různých místech Prahy. Světla pasáže najdou svoje místo ve středu večer od 20 hodin.

 

Právě se děje

Další zprávy