Rodinná pouta náhle ukončil soud

ČTK, gra
20. 12. 2006 10:09
Praha - Diváci možná vůbec nezjistí, jak dopadnou osudy hrdinů Rodinných pout. Televize Prima totiž kvůli soudním sporům vysílání seriálu ukončí.
Foto: TV PRIMA

První dvě řady Rodinných pout vyrobila společnost Pro TV, třetí však Prima zadala firmě Etamp. To se společnosti Pro TV nelíbilo, a tak požádala soud o předběžné opatření, kterým by výrobu zakázal a soud Pro TV vyhověl.

"Byly porušeny závazky, které byly uzavřeny mezi námi a Primou a mezi námi a scenáristkami," řekl producent Pro TV Jan Novotný k důvodům, proč požádali soud o vydání předběžného opatření.

Důvodů bylo podle něj více, mimo jiné údajné porušení práva na pokračování výroby seriálu. "Jestli nás Prima vyzve k dalšímu jednání, jsme připraveni. Ale to se zatím nestalo," podotkl.

Třetí řada již v televizi běží a odvysílány byly zhruba dvě desítky dílů. Nyní natáčení nových dílů ale stojí, protože ho právě před několika dny zastavil soud. 

Společnost FTV Prima je připravena respektovat rozhodnutí soudu a ukončí vysílání Rodinných pout. "Přestože na základě informací o soudním rozhodnutí, které má, ho považuje za neoprávněné a bude se proti němu bránit," uvedla mluvčí televize Prima Jana Malíková.

Foto: Aktuálně.cz

"Spor se společností PRO TV, který považujeme za naprosto neopodstatněný, je nyní v rukou našich právníků, kteří na celé věci stále pracují. Zvažují další kroky, které v celé záležitosti  podnikneme, abychom se domohli svých práv. Budeme se samozřejmě snažit, aby naši diváci o své oblíbené herce a nové dávky emocí nepřišli," komentoval situaci generální ředitel Prima TV Aleksandras Cesnavicius.

Scénář ke třetí řadě Rodinných pout opět psaly sestry Kateřina a Jitka Bártů. První dvě série se dočkaly dohromady 240 dílů, první řadu o 116 pokračováních sledovalo podle Primy v průměru 1,62 milionu diváků, druhou o 124 dílech zhruba 1,5 milionu.
 
V úterý večer televize plánovaný díl seriálu s názvem Velké odhalení odvysílala, další epizodu měli diváci zhlédnout ve čtvrtek. Seriál v poslední době láká přes milion dospělých.
   
Rodinná pouta se poprvé dostala na obrazovky v roce 2004 a byla prvním původním seriálem na české komerční celoplošné stanici, do té doby byly původní seriály letitou doménou Československé a posléze České televize.

 

Právě se děje

Další zprávy