Nancy je hrdá matka a příkladná dealerka

Jitka Gráfová
6. 11. 2006 11:01
Praha - Navenek působí jako pečlivá matka, ale přivydělává si prodejem marihuany. A budete zírat, komu prodává. Seriál Tráva právě začíná. Uvnitř: GALERIE
Foto: HBO

Seriál bude každé pondělí vysílat filmový kanál HBO a poodhalí ne vždy zcela legální tajemství ukrytá za dveřmi, a hlavně na zahrádkách nenápadných sousedů. 

Hlavní hrdinkou je Nancy Botwinová v podání Mary-Louise Parkerové - žena z předměstí, která zůstane po záhadné smrti manžela sama se dvěma syny, bez stálého příjmu a mužské pomocné ruky. Rozhodne se tedy hrát vabank a pustit se do hodně riskantního podnikání: prodeje marihuany. A najde si dva komplice.

Jedním z nich je její nejlepší přítelkyně Celia (Elizabeth Perkinsová). Její krytí je dokonalé, ostatně, čekali byste jointa v puse prezidentky rodičovského sdružení? Třetím do party je Doug Wilson (Kevin Nealon), městský radní, a kupodivu jeden z Nancyiných nejlepších zákazníků. Ostatně je to právě on, kdo najde pro Nancy spolehlivého dodavatele.

"Tohle není žádný ráj, nejsou zde dokonalé vztahy, vlastně tu není dokonalé vůbec nic. V  sousedství žije milá žena, která by mnohým mohla připadat jako perfektní matka, a ona je přitom drogový dealer. A takových tajemství je na tomto předměstí mnohem víc. Každý domek skrývá nějaké," říká herečka Parkerová, která za tuto roli získala Zlatý glóbus.

Foto: HBO

Duchovní matkou Trávy je scenáristka, producentka a držitelka ceny Emmy Jenji Kohanová, z jejíž dílny vzešly slavné seriály Fresh Prince z Bel-Air, Jsem do tebe blázen a Sex ve městě.

"Úplně mě posedla představa zobrazit lidi, kteří nejsou nijak asociální, a přesto ukrývají  tajemství balancující na okraji zákona, což je činí mnohem opravdovějšími. Právě v téhle temné stránce jejich existence leží komediální i dramatické podněty," říká.

K vyniknutí a částečně i zdůvodnění Nancyiny rebelské povahy zvolila právě konformní předměstské prostředí, kde všichni mají stejná auta, stejné domy, chodí do stejných klubů.

"Můžeme se nepřímo zasmát sami sobě, vlastnímu pokrytectví a vlastním slabostem. Postavy se nebojí přiznat, že to, co dělají, není zrovna v pořádku. I z jejich nadhledu plyne komika a vtip," doplňuje autorka.

Tráva bude k vidění ode dneška; vždy po skončení hlavního filmu vysílaného ve 21 hodin.

 

Právě se děje

Další zprávy