Americké manželky jsou potřetí zoufalé

Jitka Gráfová
26. 9. 2006 0:00
Praha - Zatímco se seriál Zoufalé manželky se v Česku ještě pořádně nezabydlel, v Americe právě odstartovala třetí série.
Foto: TV Prima

Jestli se jí dočkáme i v Česku, záleží na úspěchu první série. Ale zdá se, že Zoufalé manželky u nás zatím bojují stejně jako začaly za mořem před dvěma lety.

Když si tehdy američtí diváci na stanici ABC zapnuli první díl série Zoufalých manželek, čekal je šok. Hned v úvodní epizodě postava Mary zemře - ovšem z děje nezmizí. Po své smrti dál komentuje život v městečku, obdařena možností proniknout za zamčené dveře "spořádaných" domácností. Odkrývá pravdu o svých přítelkyních, sousedech i zdánlivě poklidném soužití vůbec.

Už během první série se ze Zoufalých manželek stal kult, druhá série jeho hvězdný status jen potvrdila a američtí diváci nyní s napětím očekávají, co jim přinese série třetí.

Už brzy se například dozvědí odpověď na otázku, jestli ve třetí sérii bude chybět těhotná herečka Marcia Grossová, nebo zda její budoucí dvojčata zakomponují tvůrci do děje. Producent a scenárista Marc Cherry už prý v reakci na to hlavním hrdinkám "zakázal další těhotenství".

Divácky mimořádně úspěšný seriál tak možná bude mít další důvod, proč ho ostře kritizují náboženské a konzervativní skupiny - skoro každá postava se totiž dopustila trestného činu. Britská herečka Miranda Richardsonová dokonce odmítla roli z morálních důvodů.

Zoufalé manželky
Zoufalé manželky | Foto: Aktuálně.cz

Ze seriálu se rychle stal nejen kult, ale i slušný byznys. Nejenže první dvě série vyšly na DVD, fanoušci s mohou koupit kuchařku či kalendář Zoufalých manželek. Společnost Buena Vista Games oznámila, že na předvánoční trh uvede počítačovou hru inspirovanou seriálem.

U nás série cestu za přízní diváků teprve začíná, ale vypadá to, že se Zoufalým manželkám v Česku bude dařit. Hned první večer, kdy Prima nasadila dva díly za sebou, se díky seriálu stala nejsledovanější českou stanicí: dokázala k obrazovkám přitáhnut přes 39 procent všech dospělých diváků, kteří měli v tu dobu zapnutý televizor.

Vysoce nadprůměrných výsledků seriál dosahoval i v dalších týdnech. První čtyři epizody Zoufalých manželek sledovalo v průměru vždy 858 tisíc diváků.

"Jsme rádi, že takový úspěch jako má seriál v zahraničí se dostavil i u nás," uvedla pro Aktuálně.cz mluvčí televize Prima Jana Malíková.

 

Právě se děje

Další zprávy