TOP 10 - Zvolte největší legendu

gra
6. 6. 2007 0:00
Televizní hlasatelé se postaví proti Jaroslavu Foglarovi

Praha - Kdo je větší legenda? Aleš Valenta, nebo Jaroslav Foglar? Hlasujte v televizní anketě Top 10.

1. TELEVIZNÍ HLASATELÉ
Je to už několik let, co se na obrazovkách objevovali. Alexander Hemala, Saskia Burešová, Milena Vostřáková a Marie Tomsová. Ano, televizní hlasatelé. Legendy, které pronikly do našich domácností. Jak na tu dobu vzpomínají? Chybí jim jejich profese? A co dělají dnes?
 
2. ZITA KABÁTOVÁ
Herečka, která poprvě stanula před kamerou v roce 1934. Na divadelních prknech prožila neuvěřitelných 70 let. Dnes - ve svých 93 letech - je stále plná energie a života, i když už je pátý měsíc pod dohledem lékařů v Motolské nemocnici. Jedna z posledních žijících legend předválečného Československa s námi zavzpomínala v Top 10. 

3. PETR KOLÁŘ
Zpěvák, kterého stvořily opravdové legendy naší popmusic. Karel Gott považuje Petra Koláře za svého nástupce, Karel Svoboda mu složil ty největší hity. Co je na něm tak neobvyklého, že ho nás věčný zlatý slavík bere na svá koncertová turné? Považuje se Petr za budoucí legendu? Co si o něm opravdu myslí Karel Gott?

Foto: Universal

4. FRANTIŠEK VESELÝ
Fotbalová legenda je i ve svých 63 letech na hřišti postrachem mladších kolegů z Amfory. Je v důchodu, ale jeho celoživotní láska a koníček ho dodnes živí. Je jako legenda zabezpečený? Vzpomíná si ještě na první gól? Fratišek Veselý se dodnes udržuje ve skvěle kondici a zatím nehodlá s fotbalem jen tak přestat.

5. JURIJ GAGARIN
12. dubna 1961 v 6 hodin a 7 minut opustil jako první člověk  Zemi a v kosmické lodi Vostok 1 odstartoval do vesmíru. Z neznámého vojenského letce se během hodiny stal v pouhých 33 letech nejpopulárnější člověk planety. O 7 let později ale záhadně zahynul v troskách letadla. Je jen pár Čechů, kteří ho osobně dobře znali. Exkluzivně v Top10 popíší jednu z největších světových legend jako normálního skromného muže, kterému se líbily holky.

6. DANA MEDŘICKÁ
Když v šesti letech navštívila poprvé divadlo, věděla přesně, co chce v životě dělat. Stát se herečkou. To se Daně Medřické splnilo do slova do písmene. Během své čtyřicetileté kariéry se proslavila ve filmech, televizi i divadle. S partnerem Václavem Vydrou vychovala syna Václava, který na svoji maminku zavzpomíná v Top 10.

7. ALEŠ VALENTA
Stal se legendou ve 34 letech. Vzdušné veličenstvo, revoluce v lyžařské akrobacii, skok století. Taková označení slýchal po vítězném skoku na olympiádě v roce 2002 Aleš Valenta. Jako první člověk předvedl trojité salto s pěti vruty. Nyní je šťastně ženatý, zabezpečený, jeho portrét se dostal na poštovní známky. Odmítl ale mnoho lukrativních nabídek a oznámil konec kariéry.

Foto: Aktuálně.cz

8.  OTAKAR VÁVRA
Český filmový režisér, scenárista a pedaog oslavil letos neuvěřitelné 96. narozeniny. Jeho manželka, režisérka Jitka Němcová je o 40 let mladší. První film natočil Otakar Vávra v roce 1937 a spolupracoval s herci jako Adina Mandlová nebo Lída Baarová. Opravdová legenda české kinematografie poskytla exkluzivní poslední rozhovor právě nám! 

9.  JAROSLAV ČEJKA
Každý si určitě Jaroslava Čejku vybavíme, jak předvádí svoji legendární slepici. Jeho kariéra ale začala u baletu. Kdy a proč ho napadlo imitovat zrovna slepici? Hodiny strávené v kurníku a sledování kvokajících tvorů. Přesně tak se naučil jejich pohyby. Jak ale žije mim a tanečník ve skutečnosti?

10. JAROSLAV FOGLAR
Ježek v kleci, Rychlé šípy, vontové. Už uplynulo sto let od narození legendy českého skautingu a spisovatele Jaroslava Foglara. Jeho dobrodružství lákají dodnes čtenáře všech generací. Jeden z těch, komu učaroval, je režisér Tomáš Vorel. Navštivte s námi výstavu Jaroslava Foglara.

 

Právě se děje

Další zprávy