Top 10 - Zvolte největší průšvih

gra
24. 1. 2007 0:00
Praha - Co je větší průšvih nemocniční vrah nebo aféra Libuše Barkové? Hlasujte o největším průšvihu.
Iva Janžurová
Iva Janžurová | Foto: Aktuálně.cz

1. LETOS JEŠTĚ NEBYLA ZIMA
Letošní zima se řadí mezi nejteplejší v historii. Už je tady globální oteplování? Je to opravdu tak velký průšvih, jak se o změnách klimatu mluví? Hrozí výhyn ledních medvědů. Ptáci neodlétají do teplých krajin. Jde o průšvih, který příštím generacím těžce ztrpčí život na planetě?

2. RAKOVINA
Rakovina je nemoc, která si nevybírá. Moderní medicína již však hlásí dílčí úspěchy v boji proti ní. Každopádně je to průšvih. Více než čtvrtina lidí je přesvědčena, že o tom, zda onemocní rakovinou, rozhoduje osud. Přitom v polovině případů lze rakovině předejít změnou životního stylu. Sledujte ty, které dobře znáte, a s rakovinou se dokázali porvat. Je tento "mor" moderní doby největší průšvih? Hlasujte!

Nemocné s rakovinou plic tvoří z 90 procent kuřáci. Zatímco před lety připadalo na jednu ženu s tímto onemocněním osm mužských pacientů, dnes jsou to zhruba tři.
Nemocné s rakovinou plic tvoří z 90 procent kuřáci. Zatímco před lety připadalo na jednu ženu s tímto onemocněním osm mužských pacientů, dnes jsou to zhruba tři. | Foto: Profimédia

3. IVA JANŽUROVÁ
Smrti unikla jen o vlásek. Tragédie Ivy Janžurové, která nemusela dopadnout tak, jak nakonec dopadla. Iva Janžurová exkluzivně a poprvé v TOP 10 hovoří k událostem ze 4.4.2002, kdy se na ní uprostřed představení zřítila několikatunová kulisa. Šok, pohmožděniny, odřeniny, bolesti hrudníku a hlavy. Dnes už s úsměvem mluví o události, která se mohla proměnit v tragédii, a poprvé veřejně ukazuje videozáznam, na kterém je celá událost zaznamenána.

4. NEMOCNIČNÍ VRAH
Petr Zelenka, obviněný z osmi vražd a devíti pokusů o vraždu pacientů v havlíčkobrodské nemocnici, se zřejmě pokusil zabít víc lidí, než policie předpokládala. V TOP 10 exkluzivně vystoupí člověk, který se se Zelenkou potkal v době, kdy tyto zločiny plánoval.

5. LOUPEŽ STOLETÍ
Loupežný gang, který má na svědomí největší loupeže posledních let. Při jedné z nich se pachatelům podařilo ukrást z pošty osmadvacet milionů korun, při další zmizelo z obrněného bankovního vozu sto padesát milionů korun. Budete hlasovat v TOP 10 pro tento průšvih?

Foto: České dráhy

6. PENDOLINO
Na začátku to byl opravdový průšvih. Měl to být supervlak, přezdívá se mu však supervrak. I přes četné problémy s provozem je dnes vlajková loď Českých drah oblíbeným spojem. Všeobecně se ale nástup těchto vlaků na české koleje považuje za průšvih. Podívejte se i na skupinu sprejerů, co nejstřeženější vlak v noci "přepadla".

7. VŠECHNO NA MARS
Kritici o muzikálu "Všechno na Mars" psali: Nadlidská práce byla marná. Přinášíme reportáž o muzikál, který skončil dřív, než začal. Jeho autor Dalibor Janda do něj dal vše. Považuje svůj "muzikál" za průšvih?

8. SEBEVRAŽDA DANIELA PROCHÁZKY
Kontroverzní stylista Dan Procházka spáchal sebevraždu za podivných okolností. Jeden z našich nejznámějších stylistů, který oblékal například Kateřinu Kornovou či Lucii Bílou, se otrávil. Nebylo to však jinak? TOP 10 vám ukáže, jak to bylo doopravdy.

9. MARTIN KOCIÁN Z LUNETICU
Martin Kocián problémy přitahuje. S koncem Luneticu pro něj začalo období drogové závislosti. Když se z ní dostal, nalezli jeho sestru mrtvou v zahraničí. Nyní si vydělává jako číšník v luxusní pražské restauraci. A snaží se o comeback do světa šoubyznysu. Podaří se, nebo to bude další průšvih? TOP 10 s Martinem Kociánem.

Podnikatelka Libuše Barková u Městského soudu v Praze v červenci 2005
Podnikatelka Libuše Barková u Městského soudu v Praze v červenci 2005 | Foto: čtk

10. LIBUŠE BARKOVÁ
Kontroverzní podnikatelka, známá rodiny expremiéra Stanislava Grosse, a její průšvihy. Mnoho mužů, se kterými se tato dáma jakkoli spojila, toho dnes litují. Posledním z nich byl Michal Viewegh. Ten má však jiný názor. Je Libuše Barková opravdu tak špatná? Její svědectví exkluzivně v TOP 10.


 

Právě se děje

Další zprávy