Američané uvidí nový Sex ve městě i Jacka Bauera

Jan Šprincl
20. 5. 2007 0:00
Zámořské televizní kanály prozradily plány na podzim
Foto: www.fox.com

Los Angeles - Diváci milují vědecko-fantastické a dobrodružné příběhy stejně jako u obrazovky rádi řeší cizí vztahové problémy. Americké televize jim všeho nabídnou víc než dost. A na hodně dlouho.

V boji o diváckou přízeň se nasazují těžké zbraně v podobě pokračování oblíbených seriálů i představení úplných novinek.

Televize Fox, která za pár dní odvysílá 400. díl animovaných Simpsonových, potvrdila pokračování lékařského seriálu Dr. House, který má v nabídce i česká Nova, a vězeňského thrilleru Prison Break. S osudy prchajících vrahů a lupičů ze státního vězení by se za nedlouho měl seznámit i český divák.

Oddychnout si může i Jack Bauer. Neohrožený agent v podání Kiefera Sutherlanda má jistou práci až do května 2009, kdy přijde definitivní konec seriálu 24 hodin. Nové díly se budou jako ty dosavadní odehrávat v "reálném čase" - ale neměly by se už vázat na losangelské lokace a z dřívějška známé postavy.

Foto: www.abc.go.com

Konkurenční kanál CBS spoléhá na své jisté s Kriminálkami Las Vegas, Miami a New York, dalších dílů se už ale nedočká apokalyptický seriál Jericho. Po 22 epizodách je o obyvatelích malého městečka v Kansasu, které obléhá mrak po atomovém výbuchu, nadobro rozhodnuto. A fanoušci posílají do televize petice, protože by chtěli vědět, jak příběh skončí.

Čtěte více o Kriminálkách: Komu kulka dnes v NY rozdrtí tkáň?

Nejambicióznější je kanál ABC, který na pozdim odstartuje jedenáct nových seriálů všech žánrů. Ví, že podobný risk se už jednou vyplatil, a jejich Chirurgové, Zoufalé manželky a Ztraceni (seriály pokračují dál) patří k tomu nejlepšímu a nejsledovanějšímu, co televize za oceánem nabízí.

ABC se v poslední době snaží oslovit i hispánskou komunitu: do svého programu zařadila vlastní verzi kolumbijské soap-opery Ošklivka Betty, na jih naopak posílá k předělávce Zoufalé manželky.

Čtěte více o seriálu Ztraceni: Ztraceni se budou hledat až do roku 2010

Foto: www.nbc.com

Na The CW po sedmé sezóně končí Gilmorova děvčata, komediální seriál z malého města Stars Hollow ve státě Connecticut, který řeší hlavně přátelské, rodinné a milostné vztahy Lorelai Gilmoreové a její dcery Rory.

Naopak dcera soukromého očka Veronica Mars ze stejnojmenného seriálu má podle některých informací možnost prodloužit si život: její tvůrci na další rok plánují posunout děj v čase a z nebojácné dívky udělat rovnou agentku FBI. V úplně novém prostředí a s novými postavami má Veronika chytit druhý dech, jinak se k ní producenti zachovají stejně nemilosrdně jako zločinci, kteří se mladé detektivce dostávají do hledáčku. Ale jisté není nic. 

Po jedenácté sezóně končí kontroverzní South Park, naopak by se do roku 2008 měla na obrazovku vrátit Futurama, další animovaný seriál od Matta Groeninga, autora Simpsonových.

Vyjít z toho úspěšného si naordinoval i kanál NBC. Fantastický seriál Heroes o lidech s neobyčejnými schopnostmi najde volné pokračování v Heroes: Origins a populární sitcom The Office dal vzniknout The IT Crowd - na rozdíl od úředníků v kanceláři se zaměří na zaměstnance počítačového oddělení. A že to jsou vděční mimoňové, to ví dnes skoro každý.

Foto: www.nbc.com

Tři roky po konci slavného seriálu Sex ve městě se netrpělivě očekává na nový seriál od spisovatelky Candace Bushnell, Lipstick Jungle. V hlavní roli s Brooke Shieldsovou vypráví o třech mocných a zaměstnaných ženách: módní návrhářce Victory, novinářce Nico a Wendy, ředitelce filmové společnosti. Uprostřed newyorských mrakodrapů a navzdory svému postavení musí řešit stejné, hlavně sexuální problémy jako všichni ostatní.

Americké televize své diváky nešetří a chtějí jim dát pocit, že když celý svět zklame, na ně se můžou spolehnout: radost, smutek, vzušení i opovržení můžou od podzimu zažívat se stovkami nových postav, přátel a vzorů, kteří se jim prostřednictvím seriálů nastěhují do obývacích pokojů.

 

Právě se děje

Další zprávy