Nacistka drsně dusí mladé chirurgy

Jitka Gráfová
18. 9. 2006 11:14
Praha - Záplava seriálů nekončí. Prima právě nasadila americký hit Chirurgové.
Foto: Aktuálně.cz

Seriál (v originále v originále Grey's Anatomy) zavede diváky do nemocnice Grace proslulé stážemi pro mediky.

Meredith Greyová, Cristina Yangová, Izzie Stevensová či Alex Karev,  kteří se stali doktory, tu musí vydržet sedm let pod vedením lékařky s milou přezdívkou Nacistka, než si budou moci říkat chirurgové. Doplňuje ji schopný chirurg a proutník Derek Shepherd, arogantní Preston Burk a otcovský přednosta chirurgie Richard Weber.

Chirurgové si už odnesli prestižní televizní ocenění Emmy a ve Státech od října startuje třetí řada. Prima bude seriál vysílat každé pondělí po 22. hodině, vždy po svém předpokládaném trumfu, seriálu Letiště, a po Zoufalých manželkách.

Stejně jako v Pohotovosti či Chicago Hope tu lékařské zápletky vyvažují problémy osobní, takže hrdinové pochopitelně musí zvládat i partnery, rodiče a další trable. Z herců je nejznámější Ellen Pompeo alias Nacistka, která si v minulosti zahrála ve filmu Chyť mě, když to dokážeš či Patrick Dempsey z hororu Vřískot 3.

Foto: TV Prima

Seriál natočila autorka námětu a producentka Shonda Rhimesová. Producentsky se na něm podílel Mark Gordon, který má na kontě například snímek Zachraňte vojína Ryana.

Doktoři z Primy brzy získají konkurenty z oboru na Nově: 4. října tu začíná další současný americký hit, Dr. House (v originále House M. D) ověnčený řadou cen včetně Zlatého glóbu.

Hlavním hrdinou je úspěšný neurochirurg, jenž se ovšem vyžívá v neobvyklých nemocech a kterého se pacienti spíš bojí. Vyznává heslo: Když s pacienty nemluvíme, nemusíme jim lhát.

Obdobně jako Kriminálka Miami a Las Vegas pak seriál nabízí neobvyklé záběry: nahlíží přímo do nitra pacienta a předvádí, jak nemoc působí.

 

Právě se děje

Další zprávy