Děcka z Tokio Hotel obsadí Ostravu

mor
19. 12. 2006 15:34
Praha - Černé nehty, chundelaté dredy a nagelovana číra tisíců dětí zaplaví Ostravu. Německá kapela Tokio Hotel odehraje první oficiální koncert před českým publikem.
Foto: Aktuálně.cz

Idol předpubertálních a ranně pubertálních dívek vystoupí v rámci svého evropského turné 7. dubna v  ostravské ČEZ Aréně. A zahrají i skladby z nové desky Zimmer 483, která vyjde 23. února.

Vstupenky na čtyřčlennou skupinu z Magdeburku si lze koupit přes internetové stránky libimseti.cz/tokiohotel. Cena lístku je 695 korun.

Ačkoliv u nás Tokio Hotel veřejně ještě nehráli, vrátí se do Česka přesně po roce. Právě v dubnu totiž vystoupili na neveřejném koncertu pro novináře a výherce soutěží různých rádií a časopisů v pražském klubu Futurum.

Už tehdy se ukázalo, že dokonalá marketingová zbraň zasáhla  tu nejcitlivější cílovou skupinu i u nás. Skvěle namíchaný mix toho, co tvoří mládežnický model 2006, má příznivce především v německy mluvících zemích, ale image roztomilých rebelů v rámci zákona rozpoutala tokiomanii i v přilehlých zemích - kromě Česka třeba v Polsku.

Foto: Aktuálně.cz

Kromě sedmnáctiletého androidního frontmana Billa Kaulitze, kterého si kvůli vizáži lehce spletete s mladou slečnou nebo Brianem Molkem z Placebo a jenž zastupuje pocit odlišnosti, tvoří kapelu jeho dvojče - kytarista a dredař Tom.

Ten zase spolehlivě dodává zdání rebelie a hádky o to, který z nich je hezčí, jsou pro fanynky zcela zásadní. Jako "kluci odvedle" se přidávají nikohonezajímající basák George Listing a bubeník Gustav Schäfer.

Turné k nové desce odstartuje 16. března a Tokio Hotel ve spolupráci s časopisem Bravo a televizním kanálem VIVA TV zavítá do největších evropských metropolí.

Možná je nejvyšší čas. Tokio Hotel jsou produkt doby a s ní také musí - kromě konstant, jako je dospívání - počítat.  Přízeň je stále vrtkavější, intervaly popularity kratší, obliba kytar i "punkové rebelie" na zenitu a internet všemocnější.

Ostatně české příznivkyně si kapelu našly samy a teprve poté firma dovezla debut Schrei. Jenže jejich fanynky přejdou k hudbě, která je aspoň trochu autentičtější, a o rok nebo o dva mladší sestry už si najdou jiné (byť stejně dokonale vyrobené) vzory.

"Už jsem vyrostla, chápete?" říká čtrnáctiletá Klára, která se ještě nedávno pomáhala starat o jeden z blogů o Tokio Hotel. Jeho čtenářky ovšem v Ostravě chybět nebudou.

 

Právě se děje

Další zprávy