Sigi pokřtil Anně K Večernici

Jakub Morc
15. 12. 2006 13:43
Praha - Album Večernice je sice už několik měsíců na trhu, svůj křest si ale odbylo teprve ve čtvrtek v pražském Lucerna Music Baru. UVNITŘ VIDEOKLIP + FOTOGALERIE + SOUTĚŽ
Foto: Lukáš Bíba

"Dlouho jsme nehráli, tyjo, já byla tak nervózní, že jsem ani nespala. Taky jste nespali?" konverzovala Anna s publikem, které ji aplaudovalo. "A už jste viděli obal Večernice? Pěknej, co?"

Pak už hrábla do strun a odstartovala koncert jednou ze svých nejznámějších skladeb, Nelítám nízko. V rámci dvouhodinového koncertu došlo i na další známé hity.

Včetně coververze Because The Night od Patti Smith a Bruce Springsteena. Tu Anna K hrála ještě v době, kdy neměla vlastní repertoár.

Při nové skladbě Děti květin vyběhli na pódium členové Monkey Business Roman Holý a Matěj Rupert a začali se zpěvačkou jamovat.

"V šestnácti jsem Annu miloval, ale došlo jen na líbání," prohlásil po nečekaném výstupu na pódium Holý a jeho stará láska reagovala: "Jen na líbání. Ale dlouhý a hezký."

Foto: Lukáš Bíba

Večernici pokřtil nejen Holý a Rupert, ale také bývalý český fotbalový reprezentant Horst Siegl. "Matěj a Roman tady jsou za fotbal, Horst za chlast," uvedla kmotry zpěvačka.

"Považuji za čest být u této události," kontroval legendární Sparťan a na památku zpěvačce věnoval rudý dres s jejím jménem a číslem 6.  Večernice je totiž šestou řadovou deskou Anny K.

Poblahopřát přišel i její otec - donesl puget květin.  Tomáš Vartecký, kytarista, dlouholetý přítel Anny K a výhradní autor textů a hudby na její novince, vše sledoval z publika. Večer se za kytaru výjimečně nepostavil.

Foto: Lukáš Bíba

"Tentokrát si to chci celý užít jako divák," vysvětlil Vartecký, jemuž Anna K věnovala speciální dík za hovězí polévku, kterou jí uvařil a pomohl tak zahnat stres ze křtu.

Že Varteckého polévka pomohla, svědčí suverénní zpěvaččin výkon a hlavně nadšené publikum ve zcela vydýchaném Lucerna Music Baru.

Recenzi alba Večernice si přečtěte ZDE

 

Právě se děje

Další zprávy