Harry a William chystají show pro Dianu

mor
27. 11. 2006 15:00
Londýn - Deset let od tragické smrti princezny Diany si připomenou miliony jejích fanoušků z celého světa. A 90 tisíc lidí ve Wembley.
Foto: Aktuálně.cz

Nový stadion za 757 milionů liber bude otevřen příští rok v květnu, už teď je ale jisté, jaká akce na něm proběhne jako první.

Princové Harry a William, synové princezny z Walesu, totiž podle Sunday Mirror pro svou matku připravují velkolepou narozeninovou show.

"Princové chtějí zorganizovat obrovský koncert, který nejlépe připomene nejenom smrt jejich matky, ale také oslaví její narozeniny a celý bohulibý život," řekl britským novinám zdroj blízký královské rodině.

Show se uskuteční 1. červencový den, v den jejích narozenin a měsíc před výročím princezniny smrti. Diana tragicky zemřela v 31. září 1997 při autonehodě v Paříži.

Foto: Aktuálně.cz

Stále se však objevují spekulace nad její příčinou, ačkoliv francouzský soud vynesl po dvou letech šetření jasné rozhodnutí: "Byla to nehoda".

"Diana milovala hudbu a často chodila na koncerty. Její synové zdědili tuto vášeň po ní. Chtějí proto uspořádat koncert, na který nikdo nezapomene," řekl mluvčí královské rodiny Paddy Harveson, který odmítl komentovat program, přiznal pouze, že vystoupit by měli všichni, které Diana nejvíce obdivovala.

Je proto pravděpodobné, že 1. července vystoupí Phil Collins, Duran Duran, George Michael či Robbie Williams. Nebude přirozeně chybět ani Sir Elton John. A navíc, na přání obou princů, ještě Madonna, Byonce a Kylie Minogue.

Kromě 90 tisíc lidí na stadionu ve Wembley narozeninový koncert uvidí i miliony diváků po celém světě - v přímém přenosu na televizních obrazovkách. Celý výtěžek z akce půjde na dobročinné účely.

 

Právě se děje

Další zprávy