Biskup posvětil Wanastovkám Torpédo

mor
23. 11. 2006 16:13
Praha - Křest nového alba Roberta Kodyma a P.B.Ch. se obešel bez obvyklých vajglů a flusanců. V chrámu na Petříně mu požehnal starokatolický biskup. Uvnitř. GALERIE
Foto: Lukáš Bíba

"S touhle kapelou jsme nikdy desku nekřtili. Tohle je poprvé. Ale nechtěli jsme ji jen polít šampáňem a nechat ji ležet na parketu mezi všemi vajgly a flusanci," řekl Kodym, proč si ke křtu vybral chrám sv. Vavřince a za kmotra opravdového biskupa, Dušana Hejbala.

"Jako hudebníci se snažíme o ryzost našeho žánru, a to je možná myšlenka, která má něco společného s církví starokatolickou," vysvětlil Kodym, člen Klubu přátel machového úsvitu, který se sám nechal biskupem Hejbalem pokřtít před šesti roky. Znají se ale už od konce osmdesátých let, z dob punkových začátků Wanastovek.

Foto: Lukáš Bíba

"Deska se nerodí s úsměvem na rtech, ale také v sobě nese utrpení. To připomíná život Krista," řekl Hejbal, než nalil svěcenou vodu na nosič.

Torpédo kapela vypustila před měsícem po šestileté odmlce. Deska se od té doby drží střídavě na prvních dvou příčkách domácího žebříčku nejprodávanějších alb.

P.B.Ch. a Kodym včera za její úspěch převzali zlaté desky od svého vydavatelství SonyBMG. Ty se v Česku udělují za více než 7 500 prodaných alb.

 

Právě se děje

Další zprávy