Beatles vydají nové album. S láskou

mor
7. 11. 2006 0:00
Praha - Za dva týdny se na trhu objeví "nové" album The Beatles, které nabídne mixy klasických hitů. UVNITŘ: ČTYŘI SKLADBY

"To poslední, co bychom chtěli, je udělat nějakou obyčejnou retrospektivu," říká slavný George Martin, který v roli producenta stál u zrodu řady hitů liverpoolské čtyřky. Album Love tak nepředstavuje klasickou kompilaci největších hitů, ale mixy původně určené pro představení známého Cirque Du Soleil.

Martin nejprve vybral 130 nejpopulárnějších i méně známých skladeb Beatles z archivu studia Abbey Road, kde The Beatles v době jejich největší slávy pod jeho dohledem nahrávali. Se synem Gilesem pak hudbu upravili tak, aby více odpovídala "stylu nového století" a stále větším nárokům na zvukovou kvalitu nahrávek.

  • Strawberry Fields Forever (Love Version) si poslechněte ZDE
  • Octopus's Garden (Love Version) si poslechněte ZDE

Foto: EMI

Předělávky původně vznikly pro divadelní show Cirque Du Solil. Námět pro představení uvedené letos v Los Angeles  a poté reprízované v Las Vegas vznikl v hlavě George Harrisona, který se ovšem premiéry nedočkal, zemřel v listopadu 2001.

Představení, ve kterém ožívají postavy ze skladeb The Beatles, tak navštívili jen jeho žena Olivie, synové Johna Lennona Julian a Sean, Yoko Ono a zbylí dva Brouci Paul a Ringo.

Oba žijící členové kapely si nový háv starých hitů pochvalují. "Tohle album dává Beatles znovu dohromady," nechal se slyšet sir Paul a Ringo Starr jej doplnil: "George a Giles odvedli skvělou práci. Je to velmi silný zážitek, slyším na desce věci, o kterých jsem už ani nevěděl, že jsem je nahrával."

  • Lady Madonna (Love Version) si poslechněte ZDE
  • While My Guitar Gently Weeps (Love Version) si poslechněte ZDE

Album Love obsahuje šestadvacet tracků, všechny hity se dočkají nových aranží, několik skladeb také společně vytvoří mix několika známých melodií. Třeba ve skladbě nazvané For The Benefit Of Mr Kite! / I Want You / Helter Skelter.

Staronová deska Love vyjde 20. listopadu. Obsahovat bude 78 minut hudby a navíc ve kvalitě, na kterou fanoušci Beatles dosud nebyli zvyklí. Album vyjde ve stereu a v tzv. verzi 5.1, což s prostorovým zvukem. Verze na DVD bude navíc rozšířená o dalších 13 minut záznamu.

 

Právě se děje

Další zprávy