Antikrist Britney je volná. Míří zas na vrchol?

jps
22. 3. 2007 11:00
Los Angeles - Britney Spearsová absolvovala léčebný program, který  ji měl zbavit závislosti na drogách a alkoholu. Prý úspěšně.
Foto: Aktuálně.cz

Třicetidenní léčba v luxusním sanatoriu v Santa Monice vyjde na 1,2 milionu korun.

Ačkoliv by se zdálo, že taková suma není pro bývalou princeznu popu velký výdaj, podle listu The Daily Star budou zpěvačce komplikovat plánovaný comeback i tenčící se zásoby peněz.

Prý je finanční situací "k smrti vyděšená" - za poslední dva roky měla utratit dvě třetiny majetku. "Musí se soustředit na to, aby zůstala střízlivá. To ale nejde, pokud se obává, že zbankrotuje... a to je přesně to, čeho se bojí," řekl listu nejmenovaný přítel zpěvačky.

Přesný důvod, proč se zpěvačka rozhodla na detoxikační program nastoupit, zůstává pořád spekulací; její manažer Larry Rudolph se k podobným otázkám odmítá vyjadřovat.

Do rozlehlé vily ve středomořském stylu, kde už se léčil Ben Affleck nebo Charlie Sheen, se zpěvačka dostala poté, co zaplnila stránky bulváru sérií obskurních akcí. Věnovala se večírkům se svou kamarádkou Paris Hiltonovou. Bulvár otiskl fotky, kde řídí auto se čtyřměsíčním dítětem na klíně. Na Nový rok zase měla zkolabovat v jednom z lasvegaských klubů.

 

Obrovský zájem pak na sebe Spearsová přivolala v lednu, když ve velmi pohnuté náladě dorazila do jednoho z losangeleských  kadeřnictví a oholila se tam hlavu. Podle svědků "nebyla duchem přítomna".

Záhy se vynořily spekulace, že se vlasů zbavila především proto, aby u rozvodového soudu nemohla podstoupit zkoušku na přítomnost drog v těle. Právě rozvod s tanečníkem Kevinem Federlinem a fakt, že kvůli skandálům a okatému vymetání večírků může přijít o děti, byl příčinou jejích extravagancí.

Foto: Aktuálně.cz

Nepřestaly ani ponástupu na léčení. Dvakrát utekla, pak ji údajně načapali při souloži s jedním z dalších pacientů kliniky. Jindy si zpěvačka na holou hlavu napsala satanských 666 a šokovala přihlížející tvrzením, že je Antikrist. Už předtím jí byl nařízen zpřísněný dohled kvůli pokusu o sebevraždu.

Po dvouletém manželství se rozvádí a předmětem soudního sporu jsou Jayden James a Sean Preston. Federlina fanoušci Britney nenávidí tak intenzivně, že založili webovou stránku, kde shromažďovali "důkazy" o jeho neschopnosti, hlouposti, záletech a podvodech.

  • Na stránku Divorcekevin.com se podívejte ZDE

Ještě před koncem roku zpěvačka tvrdila, že jí rozchod vlil novou sílu do žil a že má v plánu triumfální návrat na scénu s novým albem. To je ale v nedohlednu; zatím poslední desku In The Zone vydala před čtyřmi lety.

Foto: Aktuálně.cz

Přitom před zhruba deseti lety oslnila showbyznys coby dokonale kontrolovaný marketingový produkt. Sázela na mix cudné školačky a drzé lolitky, která v rozhovorech vypráví, že zůstane pannou až do svatby. Klip, kde ve školní uniformě tancuje po školních chodbách a zpívá Hit Me Baby One More Time, bodoval na obou stranách Atlantiku a během několika měsíců měla hudební scéna novou globální hvězdičku.

Ještě v roce 2002 ji magazín Forbes jmenoval nejvlivnější celebritou světa, od té doby se ale věci obracejí. Její rivalka Christina Aguilera zažívá zadostiučinění coby respektovaná zpěvačka a její bývalý partner Justin Timberlake se stává něčím jako neoficiálním nástupcem Michaela Jacksona

Britney  nejdříve v lednu 2004 přichází se zhruba padesátihodinovým manželstvím s Jasonem Alexandrem, které lakonicky okomentuje "chtěla jsem prostě vědět, jaké je to být vdaná". Ještě téhož roku v červnu si bere Federlina, přichází těhotenství, několik veřejných zhroucení a válka s médii.

Sinusoida její kariéry u dna, ale není výjimkou, kdy se po léčbě fanoušci semknou a pomohou celebritě zpět na výsluní.

"Lidé milují, když někde zvedne ruce nad hlavu a řekne, promiňte, omlouvám se. Ona to udělala. Věděla přesně, že to má udělat - a díky tomu se vrátila na vrchol," vzpomíná Hannah Perryová, editorka bulvárního magazínu Heat, na modelku Kate Mossová přistiženou, jak si dopřává kokain. 

 

Právě se děje

Další zprávy