Rozparovač už vydal první oběť

Jitka Gráfová
9. 1. 2007 14:30
Praha - Premiéra muzikálu Jack Rozparovač je až koncem února, ale na světě už je cédéčko s písněmi od Vaša Patejdla. Uvnitř: GALERIE
Foto: Lukáš Bíba

Na slavnostní křest dorazili téměř všichni, kteří mají s připravovaným muzikálem co společného.  Nechyběl tedy Jiří Langmajer, Daniela Šinkorová, Roman Vojtek, Sabina Laurinová, Filip Blažek, Zdeněk Podhůrský či Josef Laufer.

A protože to bylo přesně padesát dní do premiéry, nastalo i slavnostní přestižení metru; toho se ujal šéf divadla Kalich Michal Kocourek a šéf Sony BMG Petr Čáp.

Cédéčko zabodnuté do stylového dortu pak rozřezali hlavní představitelé v čele s Jiřím Langmajerem. Zatímco ostatní se připravují už delší dobu, on musí roli nazkoušel za padesát dní.

"Měl jsem zdravotní problémy a teď mám pouhých padesát dní na to, abych odehrál třiačtyřicet představení, natočil pětadvacet dnů seriálu Ordinace v růžové zahradě a začal zkoušet Jacka," vyjmenovává aktivity, které má před sebou.

Foto: Lukáš Bíba

Kromě ochutnávky dortu pak nechyběla ochutnávka hudební. Kromě duetu Daniely Šinkorové a Romana Vojtka zazpívala i Hana Zagorová, která  je pro tvůrce vzácným úlovkem - neboť dosud všechny nabídky na účinkování v muzikálech odmítala.

Album obsahuje třináct písní a jeden bonus. V roli Ďábla na desce hostuje i autor muziky Vašo Patejdl. Společně s ním se na Jacku Rozparovači autorsky podíleli Ivan Hejna (námět, libreto), Eduard Krečmar (texty) a Martin Hrdinka (autor projektu). 

"Přestože autor řady hitů skupiny Elán Vašo Patejdl napsal před Jackem Rozparovačem už tři muzikály, v Čechách dosud žádný jeho kus uveden nebyl," říká mluvčí divadla Kalich Jaroslav Panenka.

 

Právě se děje

Další zprávy