Wanastovky fanouškům: Stáhněte si dárek

Jitka Gráfová
14. 12. 2006 9:00
Exkluzivně - Kapela Wanastowi Vjecy nadělila svým fanouškům vánoční dárek. Na Showbizz.cz si můžete stáhnout jejich celou skladbu.
Foto: SONY BMG

Skupina vybrala třináctou píseň z nového alba Torpédu nazvanou Kde je český král?

Jeho přípravy začaly už v listopadu 2005 a celkem vzniklo kolem čtyřiceti písní; do finální fáze jich kapela dotáhla pětadvacet a na desku nakonec zařadila třináct a jeden bonus - Kodymovu oblíbenou  Pal vocuď! z repertoáru Hudby Praha.

"Přesně tohle je podle mě oblíbené téma hudebních publicistů. Že po kapelách pořád chtějí něco nového, nějakou progresi. My jsme rocková skupina, nic víc a nic míň. Já jsem přesvědčen o tom, že rocková muzika jako druh moderního umění své vrcholné období měla před třiceti lety," charakterizuje Kodym desku, na které opět zní řada exotických nástrojů.

Ve studiu se spolu s P.B.Ch. obklopili kromě elektrických a akustických kytar dobrem, banjem, apalačským dulcimerem ale niněrou, charangem, sitáremgopichandem, barokním klarinetem nebo - skleničkami.

Deska má u fanoušků úspěch, dlouho se objevovala na prvních dvou příčkách domácího žebříčku nejprodávanějších alb. Ostatně už na křtu P.B.Ch. a Kodym převzali zlaté desky od svého vydavatelství SonyBMG; ty se v Česku udělují za více než 7 500 prodaných alb

 

Právě se děje

Další zprávy