Kabáti pluli proti proudu. Na tiráku

gra
21. 11. 2006 9:00
Praha - Skupina Kabát natáčela videoklip ke skladbě Burlaci z nového alba Corrida. Uvnitř: UKÁZKA KLIPU + GALERIE
Foto: Aktuálně.cz

Natáčení nového videoklipu se ujal režisér a kameraman v jedné osobě F.A. Brabec. Podobně jako autor textu písně Milan Špalek se Brabec nechal inspirovat osudem Burlaků, kteří se počátkem 17. století objevili v Rusku, aby tahali lodě proti proudu.

A tak se v pražských ulicích pohyboval alegorický vůz, symbolicky tažený Burlaky a na této přes dvacet metrů dlouhé soupravě se vezla kapela Kabát

Natáčení probíhalo nejdříve v blízkosti holešovického přístaviště, ve večerních hodinách se pak Kabáti přesunuli do samotného centra Prahy k Národnímu divadlu.

Foto: Oficiální stránky

"Natáčení bylo super. S F.A. Brabcem jsme ještě netočili, ale bylo to v pohodě. Je stejně ulítlej jako my. Doufám, že jsme nenarušili představení v Národním divadle," nechal se slyšet frontman kapely Pepa Vojtek.

Klip by měl mít premiéru 2. prosince v pořadu T-Music na Primě, a o týden později bude nasazen v novácké hitparádě ESO.

Nové album by se mělo na trhu objevit okolo 8. prosince. Jeho natáčení probíhalo s přestávkami od jara letošního roku. 

"Většina materiálu vznikala ve studiu Sono v Nouzově, ovšem inspiraci k textům hledal kapelník Milan Špalek hlavně na rybách, a to například ve Španělsku, na Bajkale a na Berounce. Produkce alba se ujal osvědčený Milan Cimfe," píše na svých internetových stránkách kapela.

 

Právě se děje

Další zprávy