Madonna končí turné miliardovým rekordem

Reuters, jš
22. 9. 2006 6:03
Nashville - Účetní uzávěrka už jen může zpečetit to, co se od Madonnina Confessions Tour čekalo: je to nejvýnosnější turné, které kdy jaká zpěvačka měla.
Foto: Reuters

Série koncertů na podporu alba Confessions on a Dance Floor končí v japonském Tokiu, a jak potvrdil producent turné Arthur Fogel, téměř 1,2 milionu platících diváků na šedesáti zastávkách za svoji hvězdu vydalo 193, 7 milionu dolarů, v přepočtu asi 4,358 miliardy korun.

Turné odstartovalo 21. května v Los Angeles a přes Evropu (6. a 7. září měla Madonna zastávku v Praze) doputovalo do Asie. Madonna tak za sebou nechala i Cher, dosavadní vítězku v pomyslném žebříčku "kdo a jak moc rychle vydělává", která si na rozlučkovém turné přišla na 192,5 milionu dolarů. Navíc to Cher trvalo necelé tři roky, od června 2002 do dubna 2005, a musela se divákům představit na 273 pódiích.

Madonna na svém turné
Madonna na svém turné | Foto: Aktuálně.cz

Madonna peníze vydělat umí: předchozí Re-Invention Tour z roku 2004 jí přineslo 125 milionů dolarů, turné Drowned milionů sedmdesát pět. Za posledních šest let je tak o 400 milionů dolarů "hrubého" - tedy devět miliard korun - bohatší.

Její strategie je proti jiným showbyznysovým obrům jiná - kapely jako Rolling Stones nebo U2 pravidelně objíždějí stovku vybraných zemí, kde předvedou megashow, Madonna proti tomu vystupuje třeba i vícekrát za sebou na jednom místě, avšak jen na nejvýnosnějších trzích.

Místní promotér koncertu na něj "nažene" fanoušky i z okolí, což se stalo také u jejího pražského koncertu, který byl kromě Moskvy jediný v zemích bývalého východního bloku.

 

Právě se děje

Další zprávy