Norah Jonesová vymění piano za film

Hollywood Reporter, Hej
12. 11. 2006 9:00
Los Angeles - Ceněná jazzová zpěvačka Norah Jonesová o lásce jen zpívala. Teď ji bude hledat ve filmu Mé borůvkové noci.
Norah Jonesová
Norah Jonesová | Foto: Aktuálně.cz

Syžet romantické komedie My Blueberry Nights není nikterak překvapivý. Vypráví příběh mladé ženy, která na cestě po Americe hledá samu sebe a svou lásku, a přitom potkává řadu neobvyklých lidí.

Do kin by film měl přijít příští rok v červnu a netradičním prvkem by měla být právě hlavní role v podání americké zpěvačky a pianistky Norah Jonesová, pro kterou to bude herecký debut. Jinak se tu ale objeví ostřílená herecká esa: Jude Law, Natalie Portmanová, Tim Roth či Rachel Weiszová.

Wong Kar Wai
Wong Kar Wai | Foto: Aktuálně.cz

Hongkongský režisér Wong Kar-Wai už má na kontě romantickou klasiku Stvořeni pro lásku z roku 2000, Chungking express z roku 1994 či romantické sci fi 2046. Mé borůvkové noci jsou ale jeho prvním filmem, který natáčí v angličtině.

Americká pianistka a písničkářka se proslavila hned svým debutovým albem Come Away with Me z roku 2002. Alba se celosvětově prodalo 20 milionů kopií a Jonesová si za něj odnesla i rekordních osm cen Grammy.

Druhé album Feels like Home vydala v roce 2004, letos pak vydala album dohromady s country skupinou The Little Willies

 

 

Právě se děje

Další zprávy