Ledově ostří přebruslili rodinku Robinsonových

pra
7. 4. 2007 15:00
První mužský krasobruslařský pár se Američanům líbí
Ledově ostří
Ledově ostří | Foto: Aktuálně.cz

Los Angeles -  Uplynulý víkend měl v USA mezi novými filmy jasného favorita. Rodinnou animovanou podívanou Robinsonovi ovšem smetla komedie o krasobruslařích. Zatímco Robinsonovi odstartovali první víkend v kinech s pětadvacetimilionovou tržbou, bláznivá komedie s Willem Ferrellem posbírala ještě o osm milionů dolarů víc.

V Česku se film objeví v létě pod výstižným názvem Ledově ostří - což je parafráze na úspěšný bruslařský hit devadesátých let, Ledové ostří.

Stejně jako je Ledové ostří romancí o vztahu krasobruslařky a hokejisty, kteří musí spolupracovat, aniž se mají zpočátku v lásce, i komedie Ledově ostří staví na podobném principu. Ovšem romantiku nahrazuje nadsázkou.

Ledově ostří
Ledově ostří | Foto: Aktuálně.cz

Film se odehrává v krasobruslařském prostředí, ve kterém panuje ostrá rivalita. Konkrétně mezi Chazzem, stárnoucí krasobruslařskou hvězdou v podání komediálního harcovníka Willa Ferrella, a jeho mladším konkurentem Jimmym alias Jonem  Hederem.

Oba se roku 2002 setkají na olympijských hrách, kam přijeli pro zlato. Jejich touha po nejcennějším kovu je tak silná, že se nakonec zvrhne v bitku. Ta oběma protagonistům přinese nejen ostudu, ale i  zákaz sólové sportovní kariéry.
Rázem jsou oba muži vrženi do reálného světa. Chazz nalezne útočiště pod kostýmem kouzelnického obleku v dětské lední revue, Jimmy prodává obuv ve sportovním oddělení obchoďáku.

Vzájemná nenávist obou mužů je sice obrovská, když ale odhalí skulinku v pravidlech, která jim umožní vrátit se na led, jdou všechny antipatie stranou. Jediná šance, jak se vrátit na vrchol, je totiž spolupracovat. Stát se  krasobruslařským párem.

"Vypadáš jako patnáctka, jen nejseš tak sexy," řekne Chazz Jimmymu a na další olympiádě už tvoří sehraný tým, který mimo jiné vyzve kralující duo ďábelských sourozenců.

Ledově ostří
Ledově ostří | Foto: Aktuálně.cz

Debutující režiséři Josh Gordon a Will Speck se na první pohled vydali na tenký led, ale jejich zlehčování ladného sportu se jim vyplatilo. Nejenže se mu dařilo o víkendu, za prvních šest dní od premiéry film jen v USA vydělal 41 milionů dolarů, což jsou dvě třetiny celkového rozpočtu filmu.

Česká distribuce si snímek z ledového prostředí ponechala na jeden z nejteplejších měsíců roku, na 2. srpna. Klimatizovaná multikina snad vytvoří uprostřed léta to správné prostředí ke shlédnutí krasobruslařské komedie.

 

Právě se děje

Další zprávy