Spiderman už chystá odvetu. V černém

pra
13. 3. 2007 9:00
Londýn - Peter Parker alias Spiderman si ve třetím pokračování oblékne nový kostým. V něm se od května utká s nepřáteli  i sám se sebou. UVNITŘ: TRAILER A FOTO

Do kin míří další pokračování superhrdinské komikové adaptace a jak móda posledních let káže, namísto pestrobarevné hrdinské podívané bude opět k vidění temný příběh, který kromě strhujících vizuálních efektů také hlubší vnor do psychiky hlavního hrdiny.

Po tápajícím Supermanovi, s démony bojujícím Batmanovi, tragickém osudu Daredevila se do temnot ponoří i Spiderman. Jeho modročervený oblek změní barvu na černou. Nejedná se o módní výstřelek, ale ryze praktickou záležitost. Nový oděv totiž zvyšuje hrdinovu sílu a dává mu nadpřirozené schopnosti, které se mu budou v boji hodit.

Kromě toho černá barva naznačuje tmavé a pomstychtivé stránky pavoučího muže, jež na novém dílu vyplouvají na povrch. Touží totiž po odplatě za smrt svého pěstouna, o kterou se zasloužil Flint Mark. Coby obr Sandman, který díky svému pískovému složení odolává ranám pěstí i kulkám ze samopalů, se tak stane Spidermanovým nepřítelem číslo jedna.

Peter Parker ovšem tentokrát nebojuje jen se zloduchy, ale i sám se sebou. Díky nově nabytým schopnostem se stane příliš sebejistý a začne zanedbávat všechny, na kterých mu záleží. Touha po odplatě je tak silná, že ohrožuje nejen jeho samého, ale i každého, koho miluje.

Foto: Aktuálně.cz

Konečné rozhodování je podle tvůrců nekompromisní. Musí si vybrat mezi lákavou sílou černého obleku a  soucitným hrdinou, kterým býval.

Aspoň co se týká hereckého obsazení, mohou zůstat fanoušci klidní. K žádným změnám totiž nedošlo. V roli pavoučího muže se při natáčení opět převtělil Tobey Maguire, jeho láskou Mary Jane zůstala Kirsten Dunstová a věčného protivníka Harryho Osborna, jemuž Spiderman zabil otce, znovu ztvárnil James Franco.

Sandmana, který se nově zařadil do skupiny Spidermanových nepřátel, hraje Thomas Haden Church. Beze změny zůstal i režisérský post, který potřetí zaujal Sam Raimi.

Do kin si na třetího Spidermana budou fanoušci moci vyrazit začátkem května. Zda to bude naposledy, nikdo neví. Představitel hlavního hrdiny se nechal slyšet, že s pavoučím mužem nechce mít už nic společného. Režisér Sam Raimi další pokračování nevyloučil, ale bez Tobeyho se prý do něj pouštět nechce.

 

Právě se děje

Další zprávy