Lucas: Indiana Jones 4 bude v roce 2008

BBC
1. 1. 2007 11:00
Los Angeles  - George Lucas potvrdil, že letos začne natáčet čtvrtý díl Indiana Jonese a že slavný arecholog dorazí do kin v květnu příštího roku.

První povzbuzující zprávu o dlouho dokládaném projektu dostali fanoušci letos na podzim, kdy se Harrison Ford, představitel slavého Indyho, nechal slyšet, že se stále cítí být dost fit na to, aby obtížnou roli zvládnul.

Debaty, jestli má čtyřiašedesátiletý herec ještě sílu zahrát si akčního hrdinu, se vynořily po nepříliš přesvědčivém Harrisonově výkonu v thrilleru Firewall.

Věčně zadýchaný Ford celým filmem spíše proklopýtal se zdrceným výrazem. A jeho snaha seskočit za zvuku dramatické hudby metrovou zídku budila spíše rozpačitý úsměv než víru, že se ještě kdy Indiana Jones objevil v plné síle.

Indiana Jones
Indiana Jones | Foto: Aktuálně.cz

Ford se nicméně nechal slyšet festivalu už v Římě, že se cítí na stejné fyzické výkony, jaké podal v roce 1989 ve filmu Indiana Jones a Poslední křížová výprava.

Tentokrát je to ale poprvé, co George Lucas veřejně zmínil termín, kdy by mělo být čtvrté pokračování hotovo. Spolu s režisérem Stevenem Spielbergem prý po letech práce konečně mají k dispozici scénář, který je podle Lucasových slov "nejlepším možným".

Na internetu se mezitím už léta vedou diskuse nad více či méně zaručenými zprávami o novém Indym.

Jednou z nejdiskutovanějších je ta o Natalii Portmanové - mladá herečka si možná zahraje dceru Indiana Jonese. Informaci o tom, že by se hrdinka Hvězdných válek mohla objevit v novém Indiana Jonesovi, vypustila do světa jiná herečka Karen Allenová, jež si zahrála v úvodním dílu celé série, snímku Indiana Jones a Dobyvatelé ztracené archy.

Indiana Jones
Indiana Jones | Foto: Aktuálně.cz

Toto "tajemství" prozradila na jedné z besed v New Yorku, kde se diváci dočkali i promítání filmu. "Právě jsem slyšela, že Natalie Portmanová si zahraje dceru Indiana Jonese," uvedla fanouškům. Víc však neřekla. "Allenová ihned změnila téma - jako by si uvědomila, že neměla cokoliv prozrazovat," uvedla tehdy jedna z přítomných divaček.

Fanoušci doufají, že sama Allenová znovu přijme roli Marione Ravenwoodové. Herečka, která se objevila kupříkladu ve snímku The Perfect Storm, však ani o své účasti na novém filmu moc mluvit nechtěla.

A co se ještě podařilo fanouškům vypátrat? Děj by se prý měl odehrávat na konci 40. let či v letech padesátých. Některé zdroje uvádějí, že by se diváci mohli filmu dočkat už v roce 2008.

"Pořád na tom pracujeme," mlžil George Lucas v minulosti - kupříkladu na MTV. "Už na tom pracujeme deset let. Myslím, že to bude skvělý film. Bude úplně jiný, ale pořád plný akce a hodně vtipný."

Definitivní záměr natočit čtvrté filmové pokračování dobrodružství známého archeologa byl oznámen v lednu 2002. První verzi scénáře psal Frank Darabont, jenže producentu Lucasovi se jeho scénář nelíbil, a místo něj později najal Jeffa Nathansona.

Poprvé se Indiana Jones objevil na filmovém plátně v roce 1981 ve snímku Dobyvatelé ztracené archy, po velkém úspěchu bylo po třech letech natočeno pokračování Indiana Jones a Chrám zkázy. Zatím poslední díl nazvaný Indiana Jones a Poslední křížová výprava vznikl v roce 1989.

 

Právě se děje

Další zprávy