Tom Cruise vlezl potřetí do chomoutu

kul
18. 11. 2006 18:00
Řím - Hollywoodská smetánka přiletěla do Itálie, aby byla svědkem nejsledovanějšího svatebního obřadu tohoto roku.
Foto: Reuters

Herec Tom Cruise se oženil s Katie Holmesovou, herečkou a matkou jeho půlroční dcery Suri. 

Pro hvězdu filmů Mission: Impossible, Válka světů nebo Collateral je to třetí svatební den v životě, Holmesová pokouší radosti manželství poprvé.

Obřad se podle předpokladů odehrával ve středověkém hradě Odeschalchi ve městě Bracciano, asi 40 kilometrů severně od Říma. Dvě stovky pozvaných hostů, mezi kterými byli Jennifer Lopez, Jim Carrey, Will Smith, David Beckham se ženou, Brooke Shieldsová, John Travolta nebo Andrea Bocelli, se za deset metrů vysoké hradby pevnosti začali sjíždět dopoledne, snoubenci - každý zvlášť - dorazili za jásotu davu až odpoledne. Manželský slib si Cruise s Holmesovou měli podle informací deníku Corriere della Sera dát v 18 hodin v rytířském salonku hradu. 

Detaily svatebního obřadu byly a jsou tajné, ale agentury trvdí, že se odehrál podle scientologických pravidel. Cruise je významným členem této sekty. Jak ale už během týdne prohlásily italské úřady, žádost o civilní ani katolický sňatek nedostaly a tak dnešní veselku vnímají jen jako ceremonii bez právní opory.

Foto: Reuters

Itálie kvůli TomKatu, jak slavný pár nazývají západní média, zažívala poslední dny předsvatební horečku. Vyčištěné ulice, střižené trávníky, svatebně vyzdobené kavárny a obchody i uzavřené město Bracciano bylo znamením veliké akce. Fanoušci i novináři, stovky reportérů a paparazzi pronásledovali Cruise s Holmesovou od jejich příletu do Itálie. Pár se jim i s dcerou ukázal ve čtvrtek, předsvatební večírek pro VIP hosty se konal v pátek. K lítosti novinářů i zvědavců ale Cruise ani Holmesová fanoušky před hrad nepřišli pozdravit.  

Exkluzivní zpravodajství ze svatby si zajistily jedna televize a tři časopisy, a to za pět až deset milionů dolarů (110 až 220 milionů Kč). Okna radnice v Braccianu, která nabízejí pěkný výhled na hrad, úřad pronajal na tři dny za tisíc eur (28.000 Kč). Sám hrad je podle italských médií pronajat za 1,5 milionu eur (42 milionů Kč).

Při svatební hostině byl hrad stojící nad jezerem osvětlen 6000 svíčkami vonícími kávou a růžemi. Na závěr půlnoční nebe ozářil velký ohňostroj.

 

Právě se děje

Další zprávy