V hlavní roli mobil! (A Russel Crowe)

AP, Hej
10. 11. 2006 13:00
San José  - Hollywood má novou hvězdu. Je tak chytrá, krásná a tolik toho umí, že boří hranice reklamy. A k tomu nechce žádný plat. 

Firmy obvykle platí velké sumy, aby své výrobky dostaly formou product placementu na plátno. Ne tak společnost Palm, výrobce smart mobilu Treo. Za jeho účinkování ve filmu Dobrý ročník prý nedala ani cent.

A Treo tu má opravdu velkou roli, podle AP "tak důležitou, jakou jen přístroj může hrát". 

Na dosavadní vrchol kariéry se totiž poctivě připravoval - od filmu Hadi v letadle až po televizní seriály Právo a pořádek či Pohotovost. Ostatně společnost Palm vydala prohlášení, kde je účast Trea v Dobrém ročníků prezentována jako další z dlouhé řady jeho rolí.

Russel Crowe ztvárnil v této romantické komedii režiséra Ridleyho Scotta londýnského investičního bankéře, který se po letech vrací na zděděnou vinici v Provence. A jeho hlavním partnerem je právě Treo. Mnohokrát tu zní jeho zvonění, hrdina ho používá pro telefonování, fotografování, videkonference, emailování - i pro výběr vína.

Dobrý ročník - Ridley Scott, Russel Crowe a Treo
Dobrý ročník - Ridley Scott, Russel Crowe a Treo | Foto: Aktuálně.cz

"Občas nějaká věcička pomáhá charakterizovat postavu a Treo je pro našeho hrdinu hlavním pojítkem se světem. Ať už začíná s novým životem nebo se vrací k tomu starému," říká Fred Baron z 20th Century Fox.

"Scott si mohl pořídit konkurenční přístroje, ale neudělal to," přiznává Baron. "Chtěli jsme co nejvychytanější a nejhezčí telefon, který toho spoustu dokáže," dodal s tím, že plusem byla schopnost telefonu fungovat i v Evropě.

Film Dobrý ročník (Good Year) do amerických kin vstoupil v pátek. Do českých přijde 7. prosince.

 

Právě se děje

Další zprávy