Johnny Depp rozhodne i boj o domácí kina

Hana Pražáková
15. 4. 2007 10:00
Piráti z Karibiku vyplují pod vlajkou nového formátu
Foto: Aktuálně.cz

Praha - V kinech se v květnu po roce rozuzlí dobrodružství piráta Johnyho Deppa, předešlé dva díly připomene zvláštní kolekce blu-ray disků.

Trojka Pirátů z Karibiku s podtitulem Na konci světa do českých kinech vstoupí ve čtvrtek 24. května, dokonce o den dříve než ve Spojených státech. Američané si totiž premiéry nechávají na pátek.

Společnost Disney slíbila uvedení trojky Pirátů ve velkém stylu, a také svůj závazek plní. První dva snímky Prokletí Černé perly i Truhla mrtvého muže vydá na discích blu-ray; dobrodružství na nové generaci optických disků se na amerických pultech objeví 22. května.

Studio se totiž netají tím, že chce pirátské filmy použít jako rozhodující zbraň v souboji dvou formátů: blu-ray svádí boj s HD DVD. A jde tu o hodně, vítěze čeká skoro nesmrtelnost, stejně jako když kdysi v podobném souboji porazil formát VHS formát Beta.

Foto: Aktuálně.cz

Johny Depp a jeho piráti se v tomto boji pochopitelně postaví na stranu blu-ray. Šéfové Disneyho studií doufají, že právě akvizicí tohoto titulu strhnou bitvu o budoucnost domácího kina na svou stranu.

Klasické DVD s Truhlou mrtvého muže hned po vydání trhlo všechny možné rekordy. Během prvního týdne se disku prodalo 1,5 milionu kusů, což ho v Británii zařadilo na pozici nejrychleji prodávaného DVD všech dob.

Boomu pirátské tematiky využívají i další společnosti. Universal Studios 8. května vydá kolekci Pirates of the Golden Age Movie Collection, která bude obsahovat čtyři filmy o pirátech z padesátých let. V kvalitě DVD se k divákům dostanou poprvé.
Piráti 3 jsou jedním ze tří nejpropagovanějších snímků, které letos zaútočí na peněženky diváků.

I další dva snímky přicházejí se třetím dílem a premiéru si stanovily na jaro. ři týdny před pirátem Jackem Sparrowem se na plátně objeví Spiderman a týden před Piráty pak zlobr Shrek. Ukazuje se ale , že nejvíc pozornosti přitahuje právě páska přes oči Johnyho Deppa.

 

Právě se děje

Další zprávy