Želvy ninja rozprášily sparťanské vojsko

jps, BBC
26. 3. 2007 12:00
Los Angeles Čtvrtý celovečerní film o zmutovaných želvích bojovnících se po přemiéře vyšvihl na první místo žebříčku nejnavštěvovanějších filmů v USA. UVNITŘ: TRAILER + SPECIÁL

Počítačovou animací vytvořený akční snímek vydělal první víkend po premiéře 25 milionů dolarů, což sice není v porovnání s nástupy letošních hitů jako 300, Ghost Rider nebo Wild Hogs úplně ohromující výsledek, přesto na první místo stačí.

Na druhém místě zůstala právě epická bitva 30: za víkend vydělala 20 milionů dolarů a její celosvětové tržby se tak zase o kus přiblížily hranice dvou set milionů dolarů; zatím vydělala 187 milionů.

Teenage Mutant Ninja Turtles
Teenage Mutant Ninja Turtles | Foto: Aktuálně.cz

Na třetím místě se vrací Mark Wahlberg coby bývalý mariňák čelící podezření z atentátu na prezidenta. Thriller Shooter vydělal za víkend 14,5 milionu. Třetí nejúspěšnější novinkou uplynulého víkendu je dětská fantasijní podívaná The Last Mimzy s desetimilionovou tržbou.

Úspěšný comeback legendární čtveřice želvích bojovníků, kteří si užívali největší slávy v devadesátých letech, byl očekávaný. Generace, která vyrostla na jejich kreslených příbězích, už dospěla a stává se z ní vlivná kupní síla.

Po Šmoulech, Ghost Riderovi a Transformerech se tak letos filmové podoby dočkala další klasika osmdesátých a devadesátých let.

ČTĚTE TAKÉ: Přijdou Šmoulové, Pán prstenů v modrém

První díly původního komiksu vyprávějícího osudy čtveřice želv, které v newyorských kanálech zmutovaly v neporazitelné bojovníky, se objevily v roce 1984. Čtyřka želvích ninjů vznikla z popudu mladého kreslíře Kevina Eastmana a jeho kamaráda Petera Lairda.

Želvy ninja v původní kreslené podobě
Želvy ninja v původní kreslené podobě | Foto: Aktuálně.cz

Záměrem téhle dvojice bylo vytvořit co nejbláznivější parodii na tehdy doznívající vlnu zmutovaných pubertálních superhrdinů; konkrétně na The Marcel Comics: The New Mutants, nebo Daredevil, který popisoval souboje ninjovských klanů v newyorském podsvětí.

TRAILER NAJDETE ZDE

Co začalo jako vtip, brzy přerostlo v davovou mánii. O tři roky později už americké televize vysílaly zkušební pětidílnou kreslenou sérii a její úspěch nenechal nikoho na pochybách, že se rodí nová klasika. 

V devadesátých letech se pak fenomén želvých ninjů dočkal i velmi obskurní filmové trilogie, která patří mezi to nejdivnější, co hollywoodská rodinná zábava devadesátých let přinesla.

O FENOMÉNU ŽELVY NINJA ČTĚTE VÍCE ZDE

Želvy ninja ve filmové podobě z 90. let
Želvy ninja ve filmové podobě z 90. let | Foto: Aktuálně.cz

Ke scénáři nového filmového pokračování přizvali šéfové Warner Bros. původní praotce želv, Lairda s Eastemanem. Píše se jedenadvacáté století, a ve filmu tak nebudou pobíhat živí herci v polystyrénových maskách. Tvůrci na oficiálních stránkách slibují, že díky nejmodernějším animačním technologiím vytvoří želvám moderní podobu hodnou jejich kultu.

Čeští fandové želvích hrdinů si musí na želví film počkat  do 19. dubna tohoto roku.

NEOFICIÁLNÍ ČESKÉ STRÁNKY ŽELV NINJA NAJDETE ZDE

 

Právě se děje

Další zprávy