Will Ferrell zjistí, že je jenom fikcí

mor
9. 1. 2007 16:00
Los Angeles - Jaké to je zjistit, že jste jen postavou v románu? Will Ferrell vyhledá pomoc literárního historika Dustina Hoffmana. UVNITŘ: TRAILER
Horší už to nebude
Horší už to nebude | Foto: Aktuálně.cz

Harold v podání Willa Ferrella má obyčejnou práci účetního a žije si slušně. Každé ráno ve stejný čas si čistí zuby přesně 76 pohyby, 38 vertikálně a 38 horizontálně.

Šetří svůj čas a všechno v jeho životě je klidné a má řád. Až do chvíle, kdy začne slyšet hlasy. Vlastně - jeden ženský hlas.

Řekne mu, že zemře. Ví dopředu o každém jeho pohybu. Byl to kartáček, co na mě mluvil? Byla to sušenka? Neodbytný hlas, myšlenka a podezření na schizofrenii Harolda doženou až k odborníkovi na lidskou psychiku.

Jenže ani ten nepomůže a stále více maličkostí napovídá, že Harold má pravdu a něco skutečně řídí jeho život.

Horší už to nebude
Horší už to nebude | Foto: Aktuálně.cz

Po konzultacích s profesorem literatury Julesem Hilbertem (Dustinem Hoffmanem) je jasné, že Harold je hlavní postavou jakéhosi románu. Společně s profesorem se pak snaží odhalit nějaký podobný titul.

Profesor Hilbert pátrá v knihách, skládá dohromady mozaiku z kusých informací - ale dřív, než stačí odhalit název knihy a jméno jeho autora, zaboduje sám Harold.

V televizi zahlédne Karen Eiffelovou v podání  Emmy Thompsonové - spisovatelku, která v rozhovoru podává informace o svém příštím díle, Death and Taxes. Harold ihned pozná hlas, který slyší den co den ve své hlavě.

Foto: Aktuálně.cz

"Dramedie" Stranger than fiction režiséra Marca Foestera (Hledání Země Nezemě, Ples příšer) a debutujícího scenáristy Zacha Helma byla poprvé představena loni na festivalu v Torontu. Oficiální premiéru si odbyla ve spojených státech 10. listopadu.

Kritiky byly nadšené a důkazem je i letošní nominace Willa Ferrella na Zlatý glóbus za nejlepší hlavní herecký výkon.

  • Oficiální trailer najdete ZDE

Zdá se, že vynaložených 30 milionů dolarů se vyplácí; navíc když jen po prvním víkendu stráveném v kinech film vydělal témeř 13,5 milionu a dodnes po celém světě 45 milonů.

Do Česka zamíří v 29. března tohoto roku.

 

 

Právě se děje

Další zprávy