Nejúspěšnější turné 2006? Rolling Stones

mor
4. 1. 2007 9:00
New York - Kdo za uplynulý rok vydělal nejvíc na šňůrách po Severní Americe? Ani Madonna, ani Barbra Streisandová, ale staří dobří Rolling Stones.

Hrají už přes 40 let, ale stále se na ně chodí. Britská skupina Rolling Stones měla podruhé za sebou největší roční výdělky z koncertování po Severní Americe.

Mick Jagger a spol. tam za 39 vystoupení v loňském roce vydělali 138,5 milionu dolarů, takřka tři miliardy korun.

Vítězství britských rockerů není žádným překvapením, protože jejich poslední světové turné k albu A Bigger Bang bylo komerčně vůbec nejúspěšnější šňůrou v dějinách populární hudby.

Na 110 koncertů odehraných po celém světě od srpna 2005 přilákali přes tři miliony fanoušků a vydělali celkem 437 milionů dolarů (zhruba 9,4 miliardy korun).

Jak americká část turné z roku 2005, tak část z loňského roku byly samy o sobě tak úspěšné, že kapele vynesly dvakrát za sebou první místo v žebříčku nejúspěšnějších šňůr v severní Americe.

Rolling Stones na koncertě v Miláně, kde odstartovali svoje evropské turné.
Rolling Stones na koncertě v Miláně, kde odstartovali svoje evropské turné. | Foto: Reuters

Infobox

ČTĚTE TAKÉ:

Rolling Stones v Brně?
Možná v létě 2007

 

 

Za Rolling Stones skončila s odstupem zpěvačka Barbra Streisand, které prodej lístků na dvacítku koncertů v loňském roce přinesl 92,5 milionu dolarů, což jsou necelé 2 miliardy korun.

Pomyslný bronz získalo v Česku neznámé countryové duo Tim McGraw a Faith Hill s 88,8 miliony dolarů. Tim McGraw a jeho kolegyně dokonce udolali královnu popu Madonnu.

Ta skončila čtvrtá, když se na severoamerickém kontinentu obohatila o 86 milionů dolarů.

 

Právě se děje

Další zprávy