Trailer: Harry už nemá na famfrpál čas

Hej
26. 11. 2006 0:00
Praha - Pátý filmový Harry Potter je daleko. Ale fanoušci už shánějí ukázky i fotografie a spekulují, co uvidí. Uvnitř: TRAILER + GALERIE
Foto: Aktuálně.cz

V amerických kinech už se před tučňákovským animovaným filmem Happy Feet promítá první oficiální trailer k filmu. Do kin přijde pátý díl Harry Potter a Fénixův řád příští rok 13. července.

Mladý čaroděj se vrací do Bradavic a  možná bude tenhle školní rok doposud nejtěžší. V předchozím Ohnivém poháru se pod vedením režiséra Mika Newella utkával hlavně se strastmi svého dospívání, a tentokrát dokonce dojde na první polibek.

Ale jinak má být film ještě temnější než předchozí díly. Harry musí zvládnout nejen zkoušky, ale i vzrůstající moc Ministerstva kouzel, které má kontrolu nad Bradavicemi. Nemluvě o návratu Vy-víte-koho, který se objevil právě na konci čtvrtého dílu.

Čarodějnická komunita pochopitelně zavírá před hrozícím nebezpečím oči a Harry zase musí vzít věci do svých rukou. Kvůli neschopnosti nové učitelky obrany proti černé magii ustaví Brumbálovu armádu, která má čelit Voldemortovi.

David Yates se chopil režie zatím nejobjemnějšího svazku z plánované septalogie. Proto nedojde třeba k famfrpálovému zápasu, na který se fanoušci podle internetových stránek těšili. "Bylo by krásné vměstnat do filmu každou stránku z knihy. Ale to by pak byl neúnosně dlouhý," reagovali tvůrci na pobouření. "Natočil jsem film dlouhý přes tři hodiny, ve střižně budu muset obětovat tak pětačtyřicet minut," dodává sám režisér.

Zato fanoušci uvidí Brumbálovu armádu, kterou hojně probírají. Perfekcionista Yates prý dělal tolik jejích záběrů s Harrym, že na konci dne byli herci schopni odrecitovat všechny věty té scény - dokonce i hlasy vystupujících postav.

Ty jsou další jistotou. V hlavních rolích se opět objeví teď už značně dospělý Daniel Radcliffe coby titulní hrdina, Emma Watsonová jako Hermiona a Rupert Grint jako Ron Weasley. Sestavu stejně tradičně doplňuje Robbie Coltrane.  Helena Bonham Carterová se objeví v roli Bellatrix Lestrangeové, Ralph Fiennes jako temný lord Voldemort

Šestý film veleúspěšné série podle stejně populárních knih J. K. Rowlingové, Harry Potter a Princ dvojí krve, se v kinech objeví o rok později; jeho režisér zatím není znám.

 

Právě se děje

Další zprávy