Falešně zpívající Frodo pokořil Bonda

BBC, Reuters, mor
20. 11. 2006 12:25
Los Angeles - James Bond má sice schopnosti super agenta, ale na falešně zpívajícího tučňáka to nestačilo. UVNITŘ: TRAILER

Kreslená rodinná komedie o tučnákovi, který neumí zpívat jako ostatní, a je proto vyloučen ze své komunity, dokázala za první víkend vydělat 42,3 milionu dolarů.

Jeho předpokládaný vítěz, nová bondovka Casino Royale, zůstal poněkud překvapivě na druhém místě, byť s taktéž velmi slušnou tržbou 40,6 milionu dolarů. Třetí místo patří politicky nekorektnímu humoru kazašského reportéra Borata, který se na špici žebříčku drží už třetí týden.

Happy Feet australského režiséra George Millera vypráví příběh mladého tučňáka Mubleho, který neumí zpívat, což mu zkomplikuje nejen hledání své nevěsty, ale také soužití s ostatními tučňáky. Falešný hlas mu propůjčil Elijah Wood.

Foto: warnerbros.com

"Dokážu udržet tón. Můj zpěv není ve skutečnosti tak špatný," hájí se představitel Froda z Pána prstenů. Hlasy animovaným frakounům propůjčila i další známá jména. Kromě Elijaha Wooda na ledě zpívá Robin Williams, Hugh Jackman nebo Nicol Kidmanová. Do českých kin snímek dorazí 7. prosince.

Happy Feet je prvním animovaným filmem režiséra George Millera, který si udělal jméno komedií Čarodějky z Eastwicku.  "Zkuste si vycvičit tučňáka. Tučnák není domácí zvíře. S animovaným tučňákem je to mnohem jednodušší. Ale - pro mě je důležitý příběh. Když je skutečně dobrý, nevadí mi jakékoliv zpracování," říká k nové zkušenosti Miller.

Ačkoliv nyní falešně zpívající Frodo Bonda pokořil, dá se předpokládat, že tučňáčí komedie v celkovém součtu tržeb nakonec zůstane za Casinem Royal. I proto, že novou bondovku schválili čínští cenzoři a Craig v Casinu Royale se stane prvním agentem 007, který se bude promítat v na tamním území Číny. V předchozích dvaceti případech čínské vládě vadily hlavně erotické scény.

 

 

Právě se děje

Další zprávy