Shrek 4 bude hit roku 2010, tvrdí tvůrci

Jitka Gráfová
5. 11. 2006 14:00
Los Angeles - Ještě není na světe třetí díl úspěšného snímku Shrek a studio už oznámilo další pokračování. Na plátnech by se mělo objevit v roce 2010.

Studio DreamWorks Animation si od dalších příběhů dobráckého obra evidentě slibuje hodně. Už prohlásilo, že další Shrek "bude největším hitem roku 2010".

Bližší informace však zatím nejsou známy, nicméně Navíc společnost už potvrdila spekulace, že po čtvrtém Shrekovi se objeví takzvaný spin-off s Kocourem v botách. Jedna z hlavních postav v druhém pokračování Shreka tak ožije vlastním příběhem. Podle prvních plánů  měla tato novinka o kocourovi původně zamířit jen na DVD, ale objeví se i v kinech.

Nedávno byla zveřejněna první fotka z třetího pokračování Shreka, v němž se obr se spolu se svou zelenou krasavicí Fionou a přáteli Oslíkem a Kocourem vydají na cestu za hranice svého království. Tato cesta nemá menší účel než najít nového dědice trůnu, kterým není nikdo jiný než mladý král Artuš.

Shrek 3
Shrek 3 | Foto: Bontonfilm

Další příběhy o zloobrovi nebude už ovšem režírovat Andrew Adamson, který je teď plně zaměstnán režírováním Letopisů Narnie, ale tandem Raman Hui a Chris Miller. Film by do amerických kin měl vstoupit v květnu příštího roku, 14. června pak do těch českých.

První Shrek stál 60 milionů dolarů a vydělal jich přes půl miliardy; druhý dokonce víc než 800 milionů dolarů.

 

Právě se děje

Další zprávy