Na Petra Čtvrtníčka už brzy zaútočí sumec

Irena Hejdová Irena Hejdová
6. 6. 2007 13:00
Začíná se točit nový český film Poslední plavky
Poslední plavky
Poslední plavky | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Na plátna kin společně vstoupí dva nejpopulárnější reklamní hrdinové současnosti: mobilový král Petr Čtvrtníček a žvýkačkový princ Josef Polášek. V nové české komedii Poslední plavky si zahrají dvojici od rybníka, která se potýká s monstrem z hlubin - sumcem Lojzou.

Čtvrtníček ve filmu ztvární hrdinu tuzexové éry Jardu Kuchaře, který provozuje u opuštěného rybníka bufet. "Je to plavovlasý blb a hochštapler - na takové postavě je radost pracovat," říká Čtvrtníček.

Jeho pravou rukou je ve filmu místní prosťáček Kamil v podání neméně nadšeného Poláška. Hrstku zákazníků tvoří dvojice traktoristů a fanatický rybář Pepa. Pak se ale zjeví sumec a stojaté vody rybníka i filmu ožijí...

Čtvrtníček a Polášek spolu už vytvořili populární reklamní dvojici, v reklamách se objevují i samostatně. "Tvůrci si myslí, že jim to pomůže, my si myslíme, že ne," říká upřímně Čtvrtníček na dotaz, jestli jejich současná mediální provařenost nebude filmu na škodu. S ním a Čtvrtníčkem se ve filmu objeví i Jiří Lábus či Rudolf Hrušínský.

"Chtěli jsme hlavně strávit léto u jezera, tak jsme si na to vzali tady kluky, aby byla sranda," objasňuje vznik filmu jeho producent Viktor Tauš. Má za sebou i režijní zkušenost s filmem Kanárek, zatímco režisér Posledních plavek Michal Krajňák je debutant.

Na filmu se podílí rekordní množství komerčních partnerů. "Ale věříme, že product placement nepřeváží," říká mediální zástupkyně filmu Dana Voláková. "Ne, ne, celé se to odehrává v mercedesu, kde s primerosem v ruce říkáme nějaké rozverné texty," oponuje Čtvrtníček.

Tvůrci film směle přirovnávají k Menzelovu Rozmarnému létu. "Odkazujeme se k němu ve smyslu nálady a atmosféry," říká Tauš, ale dodává, že Poslední plavky budou film "výrazně ujebanější".

Další věci už tvůrci tají. Rozpočet filmu označují za standardní a jeho výši odmítají zveřejnit, stejně jako slovenské místo natáčení. "Přesnou pozici si necháme pro sebe," říká Tauš.

Natáčení odstartují 25. června, do kin by se svou letní komedií rádi vpluli už na podzim. Tam se uvidí, jestli film jen rozmnoží řady obskurností, které lemují cestu české kinematografie, nebo se mu bude přinejmenším díky Čtvrtníčkovi dařit.

 

Právě se děje

Další zprávy