Rozhovor: Iva Bittová má Tajnosti

Hej
3. 5. 2007 13:00
Tajnosti - Iva Bittová a Alice Nellis
Tajnosti - Iva Bittová a Alice Nellis | Foto: Tajnosti

V průběhu posledních let jste se herectví a filmu věnovala pouze výjimečně a od velké hlavní role vás ve filmu dělí mnoho roků. Proč jste se rozhodla přijmout nabídku Alice Nellis na hlavní roli ve filmu Tajnosti, čím vás příběh oslovil?
Alice napsala skvěly scénář, producent Jan Svěrák mi vycházel  maximálně vstříc a oba jsou skvělí lidé, kterých si vážím, takže nabídka se jaksi nedala odmítnout. Navíc jsem potřebovala na chvíli změnu z mého hudebního světa, přijít na  jiné myšlenky, získat nadhled a měla jsem opravdu veliké štěstí! Štáb  tohoto filmu byl naprosto úžasný. Navíc mi vyhovovala ta malá produkce   nízkorozpočtového filmu, kdy jsme mohli fungovat jako filmová "rodina".

S režisérkou jste se před spoluprací neznala. Jaký vztah se mezi vámi v průběhu natáčení vytvořil a jak jste byla s touto spoluprací spokojena?
Bylo to mé první setkání s Alicí a jsem šťastná, že jsme se poznaly! Máme si co předávat a zároveň máme respekt jedna před druhou. Věřím, že vznikl velmi silný dlouhodobý přátelský vztah.

Režisérka Alice Nellis, když charakterizuje příběh, mluví o  tom, že pro ni jsou Tajnosti především o hledání budoucnosti, o tom, že pokud chceme začít znovu bez zadních vrátek a od jistého životního bodu nula, musíme především vyřešit minulosti a současnost, abychom si do budoucnosti netahali minulé lži, stereotypy a přetvářky. V čem vy vidíte základní téma příběhu Julie?
Myslím si, že to není jen ženské téma. Je to téma lidské bytosti,  která chce mít v životě jasno a jít správnou cestou. Není to snadné,  ale každý ve svém životě tu šanci má! Jen ji správně uchopit. Pak její  tvář/duše zkrásní a může být šťastná!

 

Právě se děje

Další zprávy