Pusinky: Nejsme holčičí Snowboarďáci!

jps, ČTK
28. 3. 2007 9:00
Praha - Co dělají vaše děti, když se nedíváte. To je slogan dívčí prázdninové road movie, která prý boří tabu. UVNITŘ: TRAILER A GALERIE
Pusinky, foto z filmu
Pusinky, foto z filmu | Foto: www.pusinky.com

"Film líčí příběh čerstvých maturantek. Naplánovaly si cestu do Holandska, kde si chtěly užívat a občas i trochu pracovat. Plány jim však zkomplikoval čtrnáctiletý bratr jedné z nich, který má sestru na otcův pokyn hlídat," říká Helena Hejčová, která má na starosti propagaci filmu.

"Holky ho pohoršují množstvím vypitého alkoholu, příležitostnými milostnými zkušenostmi a svým slovníkem," dodává.

Režisérka Karin Babinská ale odmítá, že by snad snímek měl být dívčí variantou na klukovské teenagerovské komedie typu Snowboarďáků, Rafťáků či Expertů.

"První verze filmové povídky vznikla už v roce 2001, tedy dávno před filmem Snowboarďáci. A v těchhle filmech byly navíc dívky jen křoví, které je nutné dostat do postele," uvedla.

Natáčení podle ní zdržoval nedostatek financí a rozepře s původním producentem. Hlavní představitelky hledala tři roky a na zkouškách viděla snad sedm set adeptek.

Pusinky, foto z filmu
Pusinky, foto z filmu | Foto: www.pusinky.com

Ty, které nakonec vybrala, prý naprosto odpovídají jejím představám. "Někdy mám pocit, že ony prostě těmi postavami jsou," dodala.

Na scénáři spolupracovala s Petrou Ušelovou. "Mám ho ráda pro jeho přímost a otevřenost, pro schopnost bořit tabu a ukazovat svět holek takový, jaký je. S ničím se nepárat, před ničím nezavírat oči - ale to vše zároveň s humorem, pochopením a velkou láskou k postavám," říká Babinská.

Foto: Produkce filmu

Absolvovala pražskou Filmovou a televizní fakultu v roce 1999. Během studia natočila několik krátkých filmů, z nichž Jakub a Veronika (1996) získal řadu ocenění na mezinárodních filmových festivalech. Věnuje se režii televizních spotů, Pusinky jsou jejím celovečerním hraným debutem.

Ještě než film vstoupí do kin, křest si tento týden odbude soundtrack z produkce Jana P. Muchova. Při něm se v průchodu metra na Národní třídě v Praze mají představitelky hlavních rolí Sandra Nováková, Petra Nesvačilová a Marie Doležalová fotografovat před největším filmovým plakátem v historii české kinematografie.

 

Právě se děje

Další zprávy