Danny Ocean zase hledá nové parťáky

BBC, gmc
28. 3. 2006 14:30
Londýn - George Clooney a Brad Pitt se už potřetí pokusí o geniální loupež. Ale Julia Robertsová ani Catherine Zeta-Jonesová u toho nebudou.

Pokud jde o herecké obsazení Ocean Thirteen, jisté jsou dvě věci: bude samozřejmě hvězdné a smlouvu na hlavní roli opět podepsal George Clooney, který je také jedním z producentů třetího pokračování. Natáčet se začne v červenci v Los Angeles, do kin má film přijít příští rok.

A jisté také je, že producent a znovu i režisér Steven Sodeberg se chystá navázat na úspěch předchozích dvou dílů, které zatím dohromady vydělaly přes 800 milionů dolarů.

Plný pracovní název zní Ocean´s Thirteen: What Else? Jak titul napovídá, od druhého dílu se opět poněkud rozroste členstvo zlodějského tělesa pod velením Dannyho Oceana. Není ovšem zatím známo, kdo bude představitelem třináctého člena party - ani jakou "schopností" se bude tahle postava vyznačovat.

Dannyho parťáci
Dannyho parťáci | Foto: www.oceans11.warnerbross.com

V předchozím dílu k hvězdné sestavě z jedničky - kromě nezbytného Clooneyho dále Brad Pitt, Julia Robertsová či Matt Damon -  přibyla Catherine Zeta-Jonesová, Albert Finney nebo Peter Fonda; v malé roli se překvapivě objevil také Bruce Willis.

Zámořský tisk píše, že odchod Robertsové ani Zeta-Jonesové v novém pokračování nemusí být jejich rozhodnutím. Producent Jerry Weintraub totiž prohlásil, že ve scénáři "není pro dvě hvězdy takového talentu dost prostoru". Což jistě potěšilo Ellen Barkinovou, která se naopak ve filmu nově objeví.

Původní Dannyho parťáci, tedy Oceanova jedenáctka, vznikli podle gangsterské komedie, kterou s Frankem Sinatrou v hlavní roli natočil roku 1960 Lewis Milestone.

Zápletka prvních dvou dílů je jednoduchá: zatímco v prvním Danny Ocean a jeho tým zlodějů připraví síť kasin o astronomickou sumu, ve dvojce se musí vypořádat s pochopitelnou reakcí - oškubaný konkurent (Andy Garcia)  chce své peníze zpět a neváhá na stopování Dannyho parťáků po Evropě nasadit svého nejlepšího člověka. V chystaném filmu se Danny a jeho věrní samozřejmě pustí do další lukrativní loupeže - tentokrát zpět na americkém území, přímo v L.A.

Režisér a producent Sodeberg se podepsal pod filmy Traffic nebo Sex, lži a video; v roce 2002 zfilmoval také sci-fi nedávno zemřelého Stanislawa Lema Solaris. Autory námětu a scénáře Dannyho parťáků III jsou Brian Koppelman a David Levien.

 

Právě se děje

Další zprávy